DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Piedalies aizraujošās Valmieras novada ciemu spēlēs!

Šogad spēle “Divi zaķi ar vienu braucienu” norisinās četros Valmieras novada ciemos – Dikļos, Naukšēnos, Trikātā un Valmiermuižā. Tā sāksies 21. februārī, kad atzīmējam Starptautisko tūrisma gidu dienu, un noslēgsies līdz ar Starptautisko veselības dienu 7. aprīlī, tādā veidā simboliski iezīmējot šīs spēles vērtības un nozīmi – aktīvi un izzinoši pavadīt laiku svaigā gaisā.

Tā kā 2024. gada vasarā atzīmēsim Pirmo dziedāšanas svētku Dikļos, kas ir Vispārējo Dziesmu svētku tradīcijas aizsākums, 160. gadadienu, vairākās ciemu spēlēs sagatavoti radoši uzdevumi, kas saistīti ar šo notikumu. Kopumā pieejamas četras spēles, kas būs lielisks piedzīvojums četrās nedēļas nogalēs, skolēnu pavasara brīvlaikā vai Lieldienu brīvdienās.

Katrā ciemā sagatavoti dažādi ar konkrēto ciemu, tā apkārtni, apskatāmajiem objektiem un vietām saistīti jautājumi visdažādākajās formās – gan uz vietas atminami, gan foto un video veidā, gan atjautīgi, gan radoši un praktiski, gan arī tādi, pie kuriem nedaudz vairāk jāpiedomā. Spēles dalībniekiem būs sagatavotas atbilžu lapas, kuras jāaizpilda, taču atšķirībā no pagājušā gada vietas, uz kurām paredzēts doties, spēles dalībniekiem būs jānoskaidro pašiem. Spēles nolikums pieejams šeit. Katrā ciemā konkrētās vietās dabā izvietotas A5 formāta plāksnītes ar paveicamajiem uzdevumiem.

Būtiski atzīmēt, ka, lai arī kopumā visas ciemu spēles ir līdzīgas, izceļot katra ciema unikalitāti un kultūrvēstures vērtības, apmeklējamo vietu un objektu skaits, kā arī uzdevumu veidi ir atšķirīgi. Līdz ar to arī iegūstamo punktu skaits katrā spēlē ir citādāks. Spēlē paredzēts doties kājām, un provizoriski katru spēli iespējams paveikt 2–3 stundās. Dalībnieki aicināti doties piedzīvojumā kopā ar ģimeni un draugiem, jo, iespējams, tas palīdzēs vieglāk un radošāk paveikt kādu no uzdevumiem!

Spēles mērķis ir savākt pēc iespējas vairāk punktu. Jo vairāk ciemu spēles tiks izspēlētas un pareizi izpildīti uzdevumi, jo vairāk punkti tiks saņemti. Desmit dalībnieki, kuri būs saņēmuši visvairāk punktu, balvā iegūs Valmieras novada amatnieku un mājražotāju darinātus labumus. Pēc rezultātu apkopošanas 9. aprīļa pēcpusdienā izziņosim TOP 10 dalībniekus ar visvairāk saņemtajiem punktiem, kuri iegūs galvenās balvas, bet starp pārējiem atbilžu iesniedzējiem noteiksim vēl piecus pārsteiguma balvu ieguvējus.

Ciemu spēļu uzdevumu lapas iespējams saņemt Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Bruņinieku ielā 1), Trikātas bibliotēkā (Nākotnes ielā 3, Trikātā), Naukšēnu Cilvēkmuzejā ("Doktorāts", Naukšēnos), Valmiermuižas alus tirgotavā (Dzirnavu ielā 2, Valmiermuižā) un Dikļu TOP veikalā, kā arī lejupielādēt elektroniskā formātā - Dikļi, Naukšēni, Trikāta un Valmiermuiža. Aizpildītās uzdevumu lapas, uzņemtās fotogrāfijas un video līdz 7. aprīlim (ieskaitot) sūti lietotnē WhatsApp, telefona numurs +371 26332213.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI