DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valsts neatkarību atzīmēsim ar lūgšanu, arī sportojot un dziedot

FOTO: Publicitātes foto

18. novembra rītu sagaidīsim sportiskā pasākumā “Izskrien Latviju Liepājā”, dienā dosimies uz ekumēnisku dievkalpojumu, bet vakarā pulcēsimies Jāņa Čakstes laukumā svētku koncertā.

Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas rītā aktīvie liepājnieki var pulcēties Jāņa Čakstes laukumā, lai dotos 8,5 kilometru garā distancē, kas veidota kā Latvijas kontūra. Maršruts piemērots, lai to varētu paveikt skrienot, ejot vai braucot ar velosipēdu.

Visas dienas garumā interesanta svētku programma gaida Liepājas interjera muzejā, Hoijeres kundzes viesu namā.

Pulksten 12.00 Liepājas Sv.Jāzepa katedrālē (Rakstveža ielā 13) dažādu konfesiju kristīgās draudzes aicina liepājniekus uz kopīgu lūgšanu par mūsu zemi. Ekumēniskajā dievkalpojumā skanēs lūgšanas, tiks citēti raksti un skanēs kristīgās dziesmas. Draudžu vadītāji aicina ikvienu šajos svētkos lūgt ar valsts himnas "Dievs, svētī Latviju" vārdiem, izlūdzoties svētību mūsu zemei nedrošības pilnajā laikā.

Savukārt pulksten 17.00 pulcēsimies Latvijas valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes laukumā uz svinīgu un muzikālu svētku notikumu. Īpašo sajūtu gūsim, klausoties un dziedot līdzi sirsnīgām un zināmām dziesmām līdz ar Latvijā labi zināmu mākslinieku uzstāšanos. Šogad valsts svētku pasākumi Liepājā izskan ar pateicību, ticību un apņemšanos “Brīvam būt” kā vienu no vissvarīgākajām vērtībām un dārgumiem, domājot par daudzu tautu cīņu par neatkarību un savu valsti tepat kaimiņos – Ukrainā un citur pasaulē. Koncertā uzstāsies Latvijā mīlēti mūziķi Ainars Mielavs, Renārs Kaupers un Sergejs Jēgers. Muzikālo programmu bagātinās Liepājas teātra dziedošās aktrises Agnese Jēkabsone un Everita Pjata-Gertnere un instrumentālā Liepājas mūziķu grupu Normunda Kalniņa vadībā. Svētku koncerta programmā dzirdēsim dziesmas, kas mūs vedušas cauri dažādiem laikiem un notikumiem Latvijā, kā arī vienkārši mīļas, zināmas un skanīgas dziesmas.

Par svētku notikumiem Liepājā un iespējām saturīgi un interesanti pavadīt svētku brīvdienas plašāka informācija pieejama https://kalendars.liepaja.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI