DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Vēstnieki pie Kongresu nama rotās īpašu Ziemassvētku eglīti

Trešdien, 13.decembrī, plkst. 15.00, Latvijā akreditētie diplomātiskā korpusa pārstāvji kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieci Lindu Ozolu un Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāvjiem dekorēs īpašu Ziemassvētku eglīti pie Kongresu nama, tādējādi simbolizējot pasaules valstu vienotību un atbalstu ukraiņu tautai.

Ziemassvētki ir pārdomu un miera laiks, ko cilvēki pavada ar savām ģimenēm un tuvajiem, tādēļ arī diplomātiskais korpuss, Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstnieces Latvijā V.E. Hananas Al Alīlī vadībā, ir izlēmis simboliski parādīt savu vienotību, kopīgi izdekorējot eglīti, kas jau ir pušķota Ukrainas karoga krāsās.

Katra vēstniecība eglītē iekārs bumbiņu ar savas pārstāvētās valsts karogu, tādējādi eglīte rotāsies daudz un dažādu pasaules valstu karogu krāsās.

“Laikos, kad pasaule šķiet tik sašķelta, ir īpaši svarīgi parādīt cilvēku un tautu vienotību. Ziemassvētku laiks ir īstais brīdis, lai atskatītos uz aizejošo gadu, kavētos pārdomās un izvirzītu mērķus jaunajam gadam. Tāpēc šis ir labākais laiks, lai sanāktu kopā un parādītu mūsu vienotības spēku! Diplomātiskais korpuss Latvijā vienmēr ir bijis atvērts un saliedēts, un šī ir vēl viena iniciatīva, kas to pierāda,” pauda AAE vēstniece Latvijā V.E. Hanana Al Alīlī.

“Ir svarīgi, ka Rīgā akreditētās ārvalstu pārstāvniecības arī šādā veidā - kopīgi greznojot Ukrainas eglīti, pauž savu atbalstu ukraiņu tautai. Ziemassvētki iezīmē brīdi, kad dienas atkal kļūst garākas, tāpēc es novēlu mums visiem cerību un ticību, ka gaisma beigās ņems virsroku pār tumsu,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Pasākumā piedalīsies AAE vēstniece, kā diplomātiskā korpusa vecākā, kā arī vēstnieki vai vēstnieku vietnieki no citām Latvijā akreditētajām vēstniecībām, un Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola.

Pasākumā ar muzikālu sveicienu uzstāsies Rīgas kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” jauniešu vokālās studijas “Kolibri” dalībnieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI