DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

12,3 miljonu eiro atbalsts pārtikas ražotājiem

Otrdien, 12. decembrī, valdība pieņēma Zemkopības ministrijas izstrādātos MK noteikumus “Atbalsta piešķiršanas kārtība Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai intervencē "Pārtikas kvalitātes shēma””, kas veicinās lauksaimniecības produktu ražotāju un pārtikas apritē iesaistītu pārstrādes uzņēmumu iesaistīšanos pārtikas kvalitātes shēmās, tādējādi sekmējot kvalitatīvu pārtikas produktu ražošanu, apstrādi un pārstrādi un to nokļūšanu mazumtirdzniecībā. Kopējais publiskais finansējums šim atbalsta pasākumam būs 12,3 miljoni eiro.

Maksimāla atbalsta summa viena gada laikā par dalību vienā pārtikas kvalitātes shēmā primārajam ražotājam būs 340 līdz 590 eiro, bet pārstrādes uzņēmumam 420 līdz 7150 eiro. Atbalsta maksājums tiks piešķirts atkarībā no saražoto produktu skaita un segs papildu izmaksas par dalību kvalitātes shēmā. Atbalsta ilgums ir pieci gadi. Iesniegumu pieņemšanu Lauku atbalsta dienests sāks 2024. gada 1. ceturksnī.

Atbalsta pretendents ir dalībnieks vismaz vienā no pārtikas kvalitātes shēmām: bioloģiskās lauksaimniecības shēmā, nacionālajā pārtikas kvalitātes shēmā (zaļā un bordo karotīte), aizsargātu ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu (Rucavas baltais sviests) un aizsargātu cilmes vietas nosaukumu shēmā (Latvijas lieli pelēkie zirņi) vai garantētu tradicionālo īpatnību shēmā (sklandrauši, salināta rudzu rupjmaize, Jāņu siers).

Noteikumi ““Atbalsta piešķiršanas kārtība Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai intervencē "Pārtikas kvalitātes shēma”” stāsies spēkā nākamā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI