DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vienojas par sadarbību komunikācijā Eiropas Savienības jautājumos 2024. gadā

2023. gada 6. decembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Eiropas Parlamenta biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele Ārlietu ministrijā parakstīja gadskārtējo deklarāciju par sadarbību Eiropas Savienības jautājumu komunikācijā 2024. gadā.

2024. gada komunikāciju caurvīs divi galvenie notikumi. Nākamajā gadā Latvija atzīmēs divdesmit gadus kopš iestāšanās Eiropas Savienībā. Tas sniedz iespēju izvērtēt ieguvumus no dalības organizācijā, akcentēt šajos gados iegūto valsts stabilitāti un drošību, kā arī vairot iedzīvotāju piederības sajūtu Latvijas valstij un Eiropai. 2024. gada 8. jūnijā notiks Eiropas Parlamenta vēlēšanas, kas sabiedrībā aktualizēs diskusiju par Eiropai un Latvijai svarīgiem jautājumiem, aicinot pilsoņus izmantot savu demokrātiskās līdzdalības iespēju balsot un kopā lemt par Latvijas un Eiropas Savienības nākotnes virzieniem. 

Pievēršot uzmanību svarīgajiem notikumiem, 2024. gadā Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta birojs Latvijā un Ārlietu ministrija kopā ar sadarbības partneriem rīkos virkni pasākumu par Eiropas Savienības aktualitātēm. Īpaša uzmanība tiks pievērsta reģioniem. Pavasarī un rudenī norisināsies divi tradicionālie Eiropas Savienības informācijas sniedzēju forumi. Maijā plānota arī Eiropas dienas pasākumu programma – kolēģu dalība ikgadējā akcijā “Atpakaļ uz skolu” un “Atpakaļ uz universitāti”, diskusijas reģionos, kā arī norises Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas ietvaros. Tāpat tiks organizēta ikgadējā tulkošanas profesionāļu konference “Latviešu valoda Eiropas Savienībā” un izdots žurnāls “Latvijas intereses Eiropas Savienībā”, kā arī rīkotas ekspertu diskusijas par Latvijas paveikto Eiropas Savienībā un Latvijas interesēm nākotnes Eiropas Savienībā. Būtiska loma tiks atvēlēta arī pasākumiem, lai popularizētu Latvijas ekonomiku kā stabilu un drošā vidē esošu.

Deklarācija par sadarbību Eiropas Savienības jautājumu komunikācijā tiek parakstīta jau devīto gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI