DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. decembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Nodots pirmais Elektrum ziedojums Ukrainas atbalstam

Ukrainas sabiedrības atbalstam Elektrum kampaņā ziedoti jau 48 634 eiro. Ziedojums ir paredzēts  Čerņihivas apgabala energosistēmas atjaunošanai, lai nodrošinātu teritorijas rekonstrukciju, palīdzētu Ukrainas iedzīvotājiem un aizstāvjiem. Ziedojums nodots fondam Ziedot.lv, izmantojot to nepieciešamā atbalsta sniegšanai.

Elektrum un Ziedot.lv norāda, ka galvenais iniciatīvas mērķis ir atbalstīt humāno palīdzību un Ukrainas ilgtermiņa stabilizāciju, aicinot Latvijas iedzīvotājus apdomīgi izvērtēt dabasgāzes pakalpojuma sniedzēju izvēli. Tādēļ Elektrum par katru dabasgāzes pakalpojuma līgumu līdz gada nogalei ziedos vienu eiro Ukrainas atbalstam. Ziedojums tiks veikts no Latvenergo līdzekļiem, un tas neietekmēs klientu rēķina summu.

“Kā zināms, dabasgāzes pakalpojumu Latvijā nodrošina dažādi tirgotāji, tostarp viens no tiem daļu savas peļņas atdod Krievijas uzņēmumam, kas sponsorē krievu kaujiniekus karā pret Ukrainu un tādējādi veicina Krievijas teroristiskā režīma ietekmi. Tādēļ vēlamies uzsvērt, cik svarīgi ir apzināties un spēt izvērtēt uzņēmuma darbību plašākā kontekstā –  sākot no attieksmes pret cilvēkiem līdz vides un morāli ētiskajām normām. Izvēloties par labu Latvijas uzņēmumiem, tiek veicināta ne tikai sociālā atbildība, bet arī valsts ekonomiskā attīstība un nodarbinātība,” uzsver AS Latvenergo valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Čakste.

Visas AS "Latvenergo" akcijas pieder Latvijas valstij, un to turētāji ir Latvijas Republikas Ekonomikas ministrija. Latvenergo ar tirdzniecības zīmolu Elektrum tirgo dabasgāzi kopš 2019. gada. Jau kopš 2022. gada sākuma, kad Krievija iebruka Ukrainā, Elektrum pārtraucis dabasgāzes iegādi no agresorvalsts. Šobrīd uzņēmuma klienti dabasgāzi saņem no Norvēģijas, ASV un Čīles.

Kampaņa tiek rīkota sadarbībā ar Ukrainas vēstniecību un labdarības portālu Ziedot.lv.

Plašāka informācija par kampaņu pieejama šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI