DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Briškens darba vizītē Amsterdamā akcentē aviācijas nozīmi Baltijas valstīm

FOTO: Publicitātes foto

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens šonedēļ piedalījās International Air Transport Association (IATA) Wings of Change Eiropas samitā Amsterdamā, pārrunājot aviosatiksmes nozīmi Latvijas un Baltijas klimata mērķu sasniegšanā un ilgtspējas veicināšanā.

Kaspars Briškens konferences atklāšanas paneļdiskusijā, kas tika veltīta Eiropas lomai pasaules aviācijā un ilgtspējīgas izaugsmes politikas veidošanai, uzsvēra aviosatiksmes stratēģisko nozīmi Latvijai un Baltijai, ņemot vērā ģeogrāfisko attālumu līdz Eiropas un pasaules ekonomiskajiem centriem, kā arī aicināja stiprināt aviācijas nozares ilgtspēju, kopējās vērtību ķēdes attīstību un aviācijas un dzelzceļa intermodalitāti.

Tāpat satiksmes ministrs akcentēja aviosatiksmes pievienoto vērtību un nākotnes attīstības potenciālu: “Rīga atšķirībā no citām pilsētām, piemēram, Prāgas atrodas ievērojami tālāk no Eiropas attīstības centriem. Mums šie attālumi ir jāveic ātrāk, lai veicinātu valsts ekonomisko attīstību. Tāpēc aviācija, kā arī nacionālā lidsabiedrība airBaltic paliks Latvijas atslēga uz Eiropas centru, nākotnē veidojot sinerģiju ar Rail Baltica dzelzceļa līniju.”

Diskusiju gaitā tika pārrunāts arī ES regulējums ilgtspējas veicināšanai aviācijā klimata mērķu sasniegšanai, SAF (Sustainable Aviation Fuels) īpatsvars kopējā degvielas patēriņā un iespējas, kā stiprināt ES līderību aviācijas ilgtspējā.

Satiksmes ministrs Amsterdamā tikās ar aviācijas nozares līderiem, tostarp Viliju Volšu (Willie Walsh) – IATA ģenerāldirektoru. Abas puses ir vienisprātis par nepieciešamību veicināt ilgtspējīgas aviācijas nozares lomu Eiropas un pasaules savienojamībā.

Vienlaikus pasākuma ietvaros lidsabiedrība airBaltic pievienojās IATA Drošības līderības hartai (Safety Leadership Charter), kas ir nozares iniciatīva, lai turpinātu veicināt izcilu aviācijas drošības kultūru.

International Air Transport Association (IATA) Wings of Change ir augsta līmeņa Eiropas samits, kurā apvienojas nozares līderi un eksperti ar mērķi apspriest būtiskākos aviosatiksmes jautājumus un meklētu iespējas kopīgi vienoties par turpmākiem pasākumiem, lai labāk izmantotu gaisa transportu kā ekonomiskās un sociālās attīstības dzinējspēku visā Eiropā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI