DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Aicina pieteikties konkursā uz Konkurences padomes trīs locekļu amatiem

Ceturtdien, 16. novembrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Konkurences padomes trīs locekļu amatiem. Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 5. decembrim.

Galvenās pretendentiem izvirzītās prasības ir šādas:

  • maģistra grāds, vēlams ekonomikā vai finanšu vadībā;
  • atbilstība likuma prasībām, lai pretendētu uz ierēdņa amatu un saņemtu pielaidi valsts noslēpumam;
  • atbilstība Konkurences likumā noteiktajam1;
  • nevainojama reputācija.

Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta izpratne par konkurences ekonomiskiem aspektiem, tirgus izpētes metodoloģiju un ekonomiskās analīzes pielietošanu, kā arī globālajām norisēm ekonomikā un starptautiskajiem ekonomiskajiem procesiem. Papildus jābūt arī izpratnei par valsts pārvaldes uzbūvi, tās darbības pamatprincipiem un administratīvā procesa jautājumiem.

Pretendentiem jāpiemīt zināšanām par Konkurences padomes darbības jomu un konkurences tiesību piemērošanu. Tāpat jābūt zināšanām par tautsaimniecības attīstības procesiem un uzņēmējdarbības vidi.

Konkursa pretendentiem vēlama pieredze vadošā amatā, kā arī tiek sagaidītas teicamas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes. Jābūt vismaz vienām svešvalodas zināšanām B2 līmenī, vēlams angļu valodas.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt Konkurences padomes locekļa amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīs savus priekšlikumus turpmākai rīcībai, ņemot vērā pretendenta vērtējumu par nozarēm, kurās ir saskatāmi potenciāli konkurences regulējuma pārkāpumi un pazīmes, kas par to liecina. Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušie pretendenti tiks virzīti Ministru kabineta apstiprinājumam.

Ieņemot amatu, Konkurences padomes loceklis saņems mēnešalgu 4152 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas) un iespēju veicināt brīvas un godīgas konkurences attīstību tautsaimniecībā.

Konkursa sludinājums publicēts Ministru kabineta tīmekļvietnē un sociālajos tīklos, kā arī oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” un Nodarbinātības valsts aģentūras CV/Vakanču portālā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā ir Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Jānis Lielpēteris, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece ārējo ekonomisko sakaru jautājumos Zaiga Liepiņa un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis. Tāpat par pretendentu novērtēšanas procesa neatkarīgo novērotāju tiks uzaicināts Kaspars Gorkšs – Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors.

1 Konkurences likuma 5.1 un 5.2 pantā noteiktajām prasībām

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI