DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Uzņēmējiem un iedzīvotājiem plānoti atvieglojumi PVN jomā

Pievienotās vērtības nodokli no nākamā gada plānots nepiemērot maksai par sporta sacensībām un sporta nodarbībām, ko organizē biedrības vai nodibinājumi, kā arī maksai par bērnu uzturēšanos nometnēs. To paredz grozījumi Pievienotās vērtības nodokļa likumā, kas otrdien, 14.novembrī, konceptuāli atbalstīti Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā. Likumprojekts saistīts ar 2024.gada valsts budžetu. 

Grozījumi paredz, ka ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) neapliks personas dalības maksu par piedalīšanos sporta sacensībās un maksu par sporta nodarbībām, ko organizē biedrības vai nodibinājumi. Nodokļa atbrīvojums attieksies gan uz bērnu, gan pieaugušo sporta sacensībām vai nodarbībām.   

Tāpat ar grozījumiem paredzēts no līdzšinējiem 40 tūkstošiem eiro līdz 50 tūkstošiem eiro paaugstināt PVN reģistrēšanas slieksni, no kura uzņēmējiem jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta pievienotās vērtības nodokļa maksātāju reģistrā. 

Izmaiņas rosinātas, lai mazinātu administratīvo slogu un atbalstītu tieši mazos uzņēmumus. Inflācijas ietekmē, pieaugot preču un pakalpojumu cenām, pieaug arī uzņēmumu apgrozījums, kas tuvina tos slieksnim, no kura uzņēmējiem jāreģistrējas kā PVN maksātājiem, norādīts grozījumu anotācijā. 

Budžeta komisija lūgs Saeimu grozījumus Pievienotās vērtības nodokļa likumā atzīt par steidzamiem, pirmajā lasījumā tos skatīt 16.novembrī, bet galīgajā lasījumā – 7.decembrī, informē Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI