DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kaļķu ielā 1 varēs apskatīt Ukrainas karavīriem paredzētu mobilo stomatoloģijas furgonu

Otrdien, 14. novembrī no plkst. 12.00 līdz 18.00 Kaļķu ielā 1 būs iespējams apskatīt pirmo Latvijā tapušo mobilo stomatoloģijas kabinetu, ko Ukrainai dāvinās nodibinājums “Ganta fonds”. Furgons atradīsies līdzās SIA “Rīgas satiksmes” autobusam, kur tiks pieņemti humānās palīdzības ziedojumi Čerņihivas pilsētai.

Mobilais stomatoloģijas kabinets jeb furgons tapis sadarbībā ar Latvijas Zobārstu asociāciju, pateicoties Latvijas uzņēmēju materiālajiem ziedojumiem. Veicot līdzīgu Ukrainā izmantotu transporta vienību analīzi un uzlabojot to ergonomiju, trīs cilvēku komanda, kurā darbojas Artūrs Kristlībs, Aigars Loss un Ēriks Teniss, radīja Latvijā pirmo pārvietojamo stomatoloģijas kabinetu Ukrainas armijas vajadzībām.

Kravas furgons aprīkots ar vienu stacionāro un vienu universālo darba vietu stomatologiem. Furgona iekārtojums ļauj veikt stomatoloģiskās procedūras, kā arī sniegt pirmreizējo ķirurģisko palīdzību smagāku sejas ievainojumu gadījumā.

Ukrainas armijai ir ļoti liela nepieciešamība pēc šādiem tehniskiem risinājumiem. Ukrainas armijā pēc ukraiņu zobārstu aplēsēm zobu bojājumi ir 95% no kopējā mobilizēto skaita.

Latvijas dāvinātais stomatoloģijas furgons tiks integrēts vienotā medicīniskās palīdzības sistēmā, kopā ar 66 dažāda izmēra tehnikas vienībām, kas sniedz nepieciešamo medicīniskos un ārstniecības palīdzību pie frontes līnijas.

Jau ziņots, ka Rīga dāvinās Čerņihivai 10 SIA “Rīgas satiksme” autobusus, aicinot rīdziniekus tos piepildīt ar nepieciešamo palīdzību. 11. un 12. novembrī autobusi atradās pie tirdzniecības centriem. No 10 autobusiem aizpildīti jau gandrīz seši. Iedzīvotāji šonedēļ autobusu varēs atrast 14. novembrī plkst. 12.00 – 18.00 uz Kaļķu ielā 1.

Ziedot var arī Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra punktos Smiļģa ielā 46, Gobas ielā 6a, Ieriķu ielā 43a, Daugavpils ielā 31 un Ziemeļblāzmas ielā 36

  • 13. novembrī plkst. 13.00 - 17.00,
  • 14.novembrī plkst. 9.00 - 13.00,
  • 15. novembrī plkst. 13.00 - 17.00.

Autobusi kopā ar stomatoloģijas furgonu dosies ceļā uz Ukrainu novembra beigās. Vairāk informācijas par ziedošanas akciju riga.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI