DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Lems par partnerības – jauna veida, kā juridiski nostiprināt divu pilngadīgu cilvēku attiecības, – ieviešanu

Saeima ceturtdien, 9.novembrī, galīgajā lasījumā skatīs par steidzamiem atzītos likumu grozījumus, ar kuriem iecerēts ieviest jaunu veidu, kā juridiski nostiprināt divu pilngadīgu cilvēku attiecības, – partnerību. Tādējādi plānots nodrošināt šo personu juridisko un sociālo aizsardzību.

Deputāti rīt lems par 2024.gada valsts budžeta un nākamo triju gadu budžeta ietvara likuma projekta un to pavadošo likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās.

Otrajā lasījumā rīt plānots skatīt grozījumus, ar kuriem iecerēts likumu “Par Skultes sašķidrinātās dabasgāzes termināli” atzīt par spēku zaudējušu.

Savukārt pirmajā lasījumā deputāti skatīs grozījumus Sporta likumā. Ar tiem plānots aizliegt Latvijā organizēt komandu sporta spēļu nacionālo vai jauniešu izlases sacensības, kurās piedalās Krievijas Federācijas vai Baltkrievijas Republikas nacionālās izlases zem sava karoga vai neitrālā statusā.

Rīt būs jālemj arī par vairāku citu jaunu likumprojektu nodošanu vērtēšanai komisijās. To vidū ir izmaiņas valsts robežas likumā, kas paredz pārmeklēt transportlīdzekļus, lai pamatotu aizdomu gadījumā notvertu nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu personu. Tāpat deputāti lems, vai izskatīšanai nodot likumprojektu, kas paredz ratificēt Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb Stambulas konvenciju. Rīt būs jālemj arī par likumu grozījumu, kas paredz valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizācijas procesu pabeigt trīs gadu laikā, nodošanu izskatīšanai komisijās.

Tāpat parlamentārieši lems par 2024.gada ziemas sesijas sākšanu un slēgšanu.

9.novembra Saeimas sēdes apstiprinātajā darba kārtībā ir 55 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI