DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. novembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

LPA “ražas svētkos” iepazīstinās ar paveikto un plāniem nevalstiskajā sektorā

FOTO: Publicitātes foto

Latvijas Pilsoniskā alianse (LPA) aicina ikvienu interesentu 2023. gada 10. novembrī piedalīties tiešsaistes pasākumā “Atskatoties atpakaļ, sperot soli uz priekšu”, kurā varēs iepazīties ar pēdējā laikā paveikto un gaidāmajiem plāniem pilsoniskās sabiedrības jomā Latvijā. Pasākuma laikā tiks apskatīti jaunākie dati par pilsoniskās sabiedrības tendencēm un līdzdalību lēmumu pieņemšanā, būs ieskats organizāciju izaicinājumos un to risinājumos, dalībnieki uzzinās par 2023. gada panākumiem, kā arī norisināsies saruna par sektora “zaļo karotīti”.

“LPA regulāri apkopo un analizē informāciju par nevalstiskā sektora būtiskākajiem attīstības rādītājiem, tomēr līdz šim Latvijā nav ieviests un netiek īstenots regulārs monitorings, kas ļautu sekot organizāciju attīstībai un tās izmaiņu tendencēm. Tādēļ 2022. gadā LPA iniciēja šāda monitoringa ieviešanu, izstrādāja metodoloģiju un saturisko strukturējumu, un 2023. gadā veica pirmo monitoringu. Dati liecina, ka pēdējos gados samazinājusies biedrību un nodibinājumu finanšu aktivitāte, sektorā samazinās nodarbināto skaits, tāpat arī pēdējo trīs gadu periodā organizāciju saņemto ziedojumu apjoms ik gadu ir krities1,” stāsta LPA datu analītiķis Gints Klāsons.

Pasākumā norisināsies:

  1. DATU RAŽA jeb ieskats jaunākajos datos par pilsonisko sabiedrību (biedrību un nodibinājumu monitorings, tendences sektorā, sabiedrības līdzdalība lēmumu pieņemšanas procesos un finanšu pārskats). Ieskatu datos sniegs LPA datu analītiķis Gints Klāsons.
  2. RISINĀJUMU RAŽA jeb ieskats apzinātajos organizāciju izaicinājumos un vajadzībās, kā arī iespējamie risinājumi. Ieskatu sniegs LPA direktore Kristīne Zonberga.
  3. PANĀKUMU RAŽA jeb ieskats panākumos 2023. gadā. Ieskatu sniegs LPA Padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis.
  4. IZAUGSMES RAŽA jeb saruna par sektora “zaļo karotīti” – vērtībām un pašregulāciju. Sarunu vadīs LPA Padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis.
  5. IDEJU IEVĀKŠANA jeb saruna ar dalībniekiem par aktuālo situāciju, izaicinājumiem, vajadzībām un būtiskākajiem paveicamajiem darbiem 2024. gadā. Sarunu vadīs LPA Padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis.

"Kā jau rudenī nākas – ievāksim ražu jeb pasākumā atskatīsimies uz paveikto 2023. gadā, un iesēsim augsni nākamā gada darbiem un panākumiem, kopīgi meklējot idejas, kā veicināt izaugsmi pilsoniskās sabiedrības organizāciju sektorā un sabiedrības saliedētībā," stāsta LPA direktore Kristīne Zonberga.

Pasākums norisināsies tiešsaistē 10. novembrī no plkst.10.00 līdz 12.00. Lai pieteiktos dalībai pasākumā, LPA aicina līdz 8. novembra plkst.17.00 aizpildīt reģistrācijas anketu šeit. Pēc reģistrēšanās dalībnieki saņems pieslēgšanās saiti e-pastā.

Pasākumu finansiāli atbalsta Kultūras ministrija. Par saturu ir atbildīga biedrība „Latvijas Pilsoniskā alianse”. Pasākums tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros.

Par Latvijas Pilsonisko aliansi

Latvijas Pilsoniskā alianse ir neatkarīga jumta nevalstiskā organizācija pilsoniskās sabiedrības un demokrātijas stiprināšanas jomā, kuras misija ir pārstāvēt pilsoniskās sabiedrības, tai skaitā biedrību un nodibinājumu kopējās intereses, kas balstītas uz demokrātijas pamatbrīvībām un cilvēktiesībām. Latvijas Pilsoniskā alianse apvieno vairāk nekā 140 biedrus, kas kopumā aptver aptuveni 70 000 privātpersonas.

1 https://nvo.lv/uploads/nvo_sektora_monitorings_2023_fin.pdf

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI