DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Zemessardzes orķestris un solisti aicina uz Lāčplēša dienas koncertu “Brīvības skaņas”

Sestdien, 11. novembrī, plkst. 18.00 koncertzālē “Lielā ģilde”, Rīgā, Zemessardzes orķestris ar solistiem diriģenta majora Anda Kareļa vadībā aicina uz krāšņu Lāčplēša dienas koncertu “Brīvības skaņas”, godinot Latvijas Neatkarības kara varoņus un svinot nozīmīgas uzvaras Latvijas vēsturē. Turpinot Zemessardzes orķestra tradīcijas, ieeja koncertā bez maksas.

Svētku koncertā kopā ar Zemessardzes orķestri un Zemessardzes kora “Stars” dziedātājiem uzstāsies arī talantīgie un plašākai publikai jau labi zināmie solisti – Luīze Krasta, Gita Puikevica-Puikevska, Arvīds Keinis, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes kapelāns un rokmūziķis Mārtiņš Burke-Burkevics, kā arī Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra solists Gatis Supe.

Koncerta mākslinieki aicina dalīties sajūtās un kopā izdziedāt dziesmas, kas stāsta par Latvijas brīvību, cīņām un uzvarām, kuras izcīnītas kopīgiem spēkiem. Skanēs “Dzimtā valoda”, “Zābaku dziesma”, “Taisnība”, “Atgriešanās”, “Mūsu mīlestība”, “Skaista mana brāļa sēta”, “Karogs” un daudzas citas labi zināmas dziesmas, kas atkal ļaus sajust vienotību un gara spēku tautai un valstij nozīmīgos brīžos.

“Lāčplēša dienā aizdegsim svecītes savu māju logos un pie Rīgas pils mūriem, bet pēc tam vienosimies kopīgās dziesmās jaudīgā un krāšņā svētku koncertā Lielajā ģildē, kas, jau ierasti Zemessardzes orķestra koncertprogrammām, caurstrāvo brīvības ideju. Zemessardzes orķestra mūziķi, saglabājot tradīcijas, pastāvīgi veido arvien jaunas, krāsainas un mūsdienīgas koncertu programmas, tādēļ klausītājiem šī būs lieliska iespēja izbaudīt orķestra plašos kontrastus, dziedātāju emocijas un jaudu un, protams, arī dziedāt līdzi. Koncerta vadmotīvs: pieminēsim varoņus un svinēsim mūsu uzvaras kopā!” aicina Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks majors Andis Karelis.

Zemessardzes orķestris ir lielākais un jaunākais militārais orķestris Latvijā, kas dibināts 2011. gada 1. novembrī. Tā ir Zemessardzes atsevišķā vienība, kurā ietilpst pūtēju orķestris, bigbends, koris “Stars”, dažādi kameransambļi un tautas deju ansamblis “Bramaņi”. Zemessardzes orķestris ne tikai nodrošina militāro un protokola ceremoniju muzikālo noformējumu, bet arī uzstājas ar mākslinieciski augstvērtīgiem un iedvesmojošiem koncertiem. Orķestra mūziķi un dejotāji ir aktīvi Dziesmu un deju svētku tradīcijas uzturētāji un dalībnieki, koncertējuši arī Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Polijā, Vācijā, Ukrainā, Kosovā, Azerbaidžānā, Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā, sadarbojas ar populāriem izpildītājmāksliniekiem Latvijā, kā arī ar citu valstu militārajiem orķestriem, tostarp ar Amerikas Savienoto Valstu Mičiganas Nacionālās gvardes 126. armijas orķestri, ar kuru šogad veidota kopīga koncertprogramma par godu Latvijas un Mičiganas sadarbības 30. gadadienai. Zemessardzes orķestra priekšnieks ir Nacionālo bruņoto spēku galvenais diriģents majors Andis Karelis.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI