DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Carnikavā un Jūrmalā tiks pielāgotas pārgājienu takas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem

FOTO: Publicitātes foto

Ar mērķi uzlabot tūrisma produktu pieejamību dažādām sabiedrības grupām Rīgas plānošanas reģions kopā ar partneriem Latvijā un Igaunijā uzsāk jaunu projektu “Pārgājienu taku pieejamība”, kura ietvaros reģions pielāgos divu garo pārgājienu taku posmus cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Carnikavā tiks iegādāti pārgājieniem piemēroti ratiņkrēsli cilvēkiem ar kustību traucējumiem, bet  Jūrmalā posmā no Dubultiem līdz Pumpuriem tiks iekārtota Labsajūtas taka pieejamības uzlabošanai cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

“Šie abi būs pilotprojekti tūrismā, kurā kopā ar nevalstisko sektoru un ekspertiem pielāgosim posmus reģionā, lai arī garo maršrutu pārgājienu takas būtu piemērotas cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Mūsdienu tūrisma tendence ir veidot visām sabiedrības grupām iekļaujošu vidi. Tāpēc Latvijas un Igaunijas partneri ir apvienojušies, lai turpinātu iepriekš īstenotos garo pārgājienu maršrutu projektus, izstrādājot risinājumus un testējot tos dažādu sociālo grupu pieejamībai,” norāda Iveta Šķiliņa, Rīgas plānošanas reģiona projektu vadītāja.

Carnikavā plānota divu pārgājienu ratiņkrēslu iegāde pārgājienu pieejamības veicināšanai cilvēkiem ar kustību traucējumiem “Jūrtakas” posmā pie Carnikavas promenādes, kā arī universālā dizaina elementu izveide promenādes posmā, piemēram, pludmales paklājiņi cilvēkiem ratiņkrēslos, senioriem, vecākiem ar bērnu ratiņiem.

Savukārt Jūrmalā iecerēta Labsajūtas takas pilnveide posmā no Dubultiem līdz Pumpuriem, kas paredz takas pieejamības uzlabošanu cilvēkiem ar redzes traucējumiem (norādes braila rakstā, vizuāli marķējumi, audiorisinājums u.c.), kā arī norādes pludmalē uz tuvāko WC, kas pieejamas cilvēkiem ar invaliditāti un kurās ir pārtinamais galdiņš zīdaiņiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI