DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Atklāta jauno mākslinieku darbu izstāde "Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2023"

FOTO: Publicitātes foto

Visu novembri AS “Latvijas valsts meži” Rīgas klientu centrā, Vaiņodes ielā 1, apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu darbu izstāde “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā 2023”. Jaunie mākslinieki savos radošajos darbos meklē atbildes uz jautājumu: kā veidot asociācijas ar vides ilgtspējīgu attīstību un meža augošo lomu Latvijā?

LVM valdes priekšsēdētājs Pēters Putniņš atzīst: “Mežs jau izsenis cilvēkus ir iedvesmojis radīt, augt kopā un atklāt nezināmo. Latviešiem tas iekodēts arī kā daļa no mūsu identitātes un valsts celtspējas. Paskatīties uz mežu caur mākslas studentu darbiem nozīmē ieraudzīt nākotni, kurā vēlamies dzīvot. Tāpēc “Latvijas valsts meži” rīko stipendiju konkursu mākslā jau septīto gadu, saistot jaunradi ar jaunaudzēm, kas aug un veido plaukstošu Latviju.”

Izstādē apskatāmi 15 konkursa finālistu darbi, kas papildināti ar aprakstiem. Ar aprakstiem var iepazīties izstādes katalogā klātienē vai vietnē www.lvm.lv/maksla.

“Parīzes Orsē muzejā nupat atklāta Pītera Doiga gleznu skate. Meistara kompozīcijas bieži skatās mežu virzienā un tēlaini apdzied dabas krāšņumu. “Latvijas valsts mežu stipendija mākslā” ir kā meža taka jaunajiem gleznotājiem, kas aizved līdz pasaules mākslas mežiem. Gluži kā mūsu tautasdziesmā teikts: "Caur sidraba birzi gāju, ne zariņa nenolauzu..." teic LMA rektors Kristaps Zariņš.

Konkursa uzvarētājs tiks paziņots izstādes noslēgumā. Konkursa uzvarētājs saņems vienreizēju stipendiju – 1500 eiro. Stipendiju konkurss sadarbībā ar LMA tiek rīkots kopš 2017. gada.

Lēmumu par stipendijas piešķiršanu pieņems žūrijas komisija no LVM un LMA, vērtējot pretendentu māksliniecisko profesionalitāti un darbu atbilstību konkursa radošajam uzdevumam. Papildu informācija par konkursu ir pieejama vietnē www.lvm.lv/maksla un www.lma.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI