DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar starptautisku konferenci “VID 30. Transformācija un ilgtspēja” VID atzīmē 30. gadadienu

Lai atzīmētu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pastāvēšanas 30. gadadienu, trešdien, 2023. gada 1. novembrī, Rīgā notiks starptautiska konference “VID 30. Transformācija un ilgtspēja”. Konference veltīta pašlaik būtiskākajiem nodokļu administrācijas attīstības jautājumiem – izcilas klientu pieredzes veidošanai, drošības izaicinājumiem un iespējām, ko paver mūsdienīga un efektīva datu apstrāde un analīze.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme: “Spēja, izmantojot precīzu datu analīzi, izprast uzņēmējus un iedzīvotājus, veidot intuitīvu un automatizētu vidi viņu darbam ar nodokļu un muitas jautājumiem – tas ir attīstības ceļš, ko kopsolī ar citām OECD dalībvalstīm izvēlas iet Latvija un tās Valsts ieņēmumu dienests. Vienlaikus pasaule, kurā dzīvojam pēc 2022. gada 24. februāra, pieprasa īpašu prioritāti drošības jautājumiem. Ar šo konferenci vēlamies veidot kvalitatīvu diskusiju par attīstības turpmākajiem soļiem.”

Konferencei varēs sekot līdzi arī tiešraidē no plkst. 9.30 līdz plkst. 14.00 VID kontā sociālajā platformā “Facebook” un portālā “Delfi”.

Konferencē klausītājus uzrunās VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Andris Bite, Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska, Eiropas Komisijas Nodokļu politikas un muitas savienības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektors Gerasims Toms (Gerassimos Thomas), Eiropas Nodokļu administrāciju organizācijas (IOTA) sekretariāta izpildsekretāre Aliksa Periņona de Truā (Alix Perrignon de Troyes), Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (ESAO) Nodokļu politikas un administrācijas centra programmas direktore Virpi Pikarainena (Virpi Pikkarainen) un uzņēmuma “Beat The Storm” izpilddirektors, dibinātājs, produktu attīstītājs Ingus Augstkalns.

VID īpaši pateicas Tetjanai Kirijenko, kas pašlaik vada Ukrainas Valsts nodokļu dienestu, par iespēju ierasties un dalīties ar savu pieredzi.

Konferences pirmajā diskusijā par pašreizējām iespējām veidot pozitīvu klientu pieredzi diskutēs VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, AS “Sakret Holdings” padomes priekšsēdētājs Andris Vanags, AKF “Accenture Latvija” Baltijas un Ziemeļvalstu kvalitātes inženierijas vadītājs Jurijs Grigorjevs un SIA “Tet” valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

Par aktuālajiem drošības izaicinājumiem runās VID ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls, VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors Aigars Prusaks, kiberdrošības un digitālās politikas eksperte Ieva Ilvesa un informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas “CERT.lv” kiberdrošības eksperts Kristiāns Teters.

Savukārt par nodokļu administrāciju spēju precīzi atpazīt savus klientus, atbalstīt godīgus nodokļu maksātājus, veidot sabiedrības domu un graut iecietību pret pārkāpējiem spriedīs VID Nodokļu maksātāju uzvedības analīzes un prognozēšanas pārvaldes direktora vietniece Natālija Fiļipoviča, Igaunijas Republikas Nodokļu un muitas administrācijas vadītāja vietniece Raili Rosimā (Raili Roosimaa), Lietuvas Republikas Finanšu ministrijas Valsts nodokļu inspekcijas Stratēģiskās komunikācijas daļas vadītāja Rūta Asadauskaite un Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta vadošais pētnieks Dr. sc. soc. Andris Saulītis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI