DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts izdod Valmieras teātra simtgadei veltītu pastmarku

Latvijas Pasts izdevis jaunu pastmarku un aploksni par godu Valmieras teātra simtajai gadadienai. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2023. gada 1. novembrī Valmieras teātrī Lāčplēša ielā 4, Valmierā, no plkst.10 līdz 15. Valmieras teātra Apaļajā zālē plkst.12 paredzēta svinīga pastmarkas prezentācija, kurā piedalīsies Latvijas Pasta, Valmieras teātra un Valmieras novada pašvaldības pārstāvji.

Valmieras teātra 100. jubilejas pastmarka izdota 50 000 eksemplāru tirāžā, savukārt īpašā aploksne – 500 eksemplāros. Pastmarkas nominālvērtība ir € 1,65, un tā atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramu Latvijas teritorijā.

Pastmarkas vizuālajā noformējumā attēlota atjaunotā Valmieras teātra fasāde, simbolizējot nozīmīga posma noslēgšanos un jaunās simtgades sākumu.

Valmieras teātra direktore Evita Ašeradena: “Valmieras teātra zīmols šo simts gadu laikā ir fantastiskas personības, bet šajā reizē mēs gribam izcelt ansambli, kur partnerība ir tā galvenais bauslis. Un tāpēc uz pastmarkas māja – kuras vēl nav, bet būs. Vieta, kurā var realizēt vispārdrošākās idejas, kolektīvs, kurš ticēs un dos iespēju jaunajiem, cilvēki, kuriem mākslas radīšana un kopā turēšanās svarīgāka par labsajūtu un būšanu centrā. Jo mājas pamati ne vienmēr ir tikai fiziski, varbūt šņorbēniņi ar aizgājušo gariem to tur spēcīgāk.”

Latvijas Pasta valdes loceklis Andris Puriņš: “Latvijas Pastam ir patiess prieks ar īpašu pastmarku sveikt Valmieras teātri simtajā gadadienā – katra marka ir kā unikāls stāsts, ļaujot mūsu valstij nozīmīgiem notikumiem un vērtībām ceļot pasaulē kopā ar katru no sūtījumiem. Vēlam, lai Valmieras teātra jaunā simtgade vēl radošāka un neaizmirstamāka!”

Valmieras teātris dibināts 1923. gadā, pirmo izrādi aizvadot 25. novembrī. Kopš teātra pastāvēšanas pirmsākumiem, kur strādāja tolaik vēl jaunie režisori Oļģerts Kroders, Māra Ķimele un Valentīns Maculēvičs, Valmieras teātris kļuva par Latvijas modernās režijas inkubatoru. Kopš tā laika teātrī nav rimusi interese par elitāriem eksperimentiem un laikmetīgā teātra formām, tāpat arī uzmanība pret skatuves mākslu tās visdemokrātiskākajās izpausmēs. Teātra repertuāra pamatā ir mūsdienīgi interpretēta gan ārvalstu, gan latviešu klasika un oriģināldramaturģija.

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/. Interesentus par pirmās dienas zīmogošanas iespējām aicinām rakstīt uz e-pasta adresi: filatelija@pasts.lv.

Valmieras teātra 100.jubilejas pastmarku un aploksni iespējams aplūkot šeit.

                                

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 20. novembrī.

Latvijas Pasta izdotie filatēlijas darbi augsti vērtēti ne tikai uzņēmuma klientu vidū, bet arī filatēlijas kolekcionāru un ekspertu lokā. Filatēlijas materiālu kolekcionāru starptautiskās apvienības atbilstoši stingri regulētiem standartiem Latvijas Pasta izdotās pastmarkas novērtējušas kā līdzvērtīgas lielāko pasaules valstu izdotajiem filatēlijas izdevumiem un tās regulāri tiek iekļautas gan pasaulē atpazīstamos filatēlijas izdevumu katalogos, gan prestižu kolekcionāru kolekcijās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI