DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Velta pastmarku Latvijas 20. gadskārtai NATO 

Publicitātes attēls

Pastmarku un aploksni, kuru dizainā izcelta partnerība ar Ziemeļatlantijas līguma organizāciju (NATO), izdos dienu pirms 20. gadskārtas, kopš Latvija ir pilntiesīga alianses dalībvalsts. Abu izdevumu zīmogošana paredzēta Latvijas Kara muzejā, kas norisināsies 28. martā no plkst. 10.00 līdz 17.00.  

Filatēlijas jaunumus zīmogos svinīgā ceremonijā, kurā piedalīsies Latvijas Republikas iestāšanās NATO sarunu delegācijas vadītāja un eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aizsardzības ministrs Andris Sprūds, VAS Latvijas Pasts valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare. 

Pastmarkas vizuālajā noformējumā dominē simbolisks logo, kas atspoguļo Latvijas 20. gadskārtu NATO. Pasta vērtszīmes sasniegs 25 000 vienību tirāžu. Savukārt aplokšņu eksemplāru skaits būs 500 un to kompozīciju papildina 32 NATO dalībvalstu karogi. 

“Ikkatra pastmarka iemieso unikālas liecības un vēstures notikumus. Veltījums Latvijas 20. gadskārtai NATO nepārprotami simbolizē fundamentālas pamatvērtības – brīvību, drošību, mieru un stabilitāti. Pastmarka, kas kopā ar sūtījumiem ceļos visā pasaulē, atgādinās adresātiem par šīm demokrātijas vērtībām,” akcentē Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.  

“Mēs redzam un jūtam sabiedroto klātbūtni un sniegto drošību ik dienas – gan sargājot mūsu gaisa telpu, gan sniedzot atbalstu mūsu sauszemes un jūras spēkiem. Sevišķi šajos izaicinošajos laikos mēs apzināmies, ka tā ir liela privilēģija – būt daļai no pasaulē spēcīgākās militārās alianses. Mums ir iespēja sevi militāri stiprināt un attīstīt spējas kopā ar mūsu NATO partneriem. Lai šī īpašā NATO divdesmitgades pastmarka nes pasaulē vēsti un atgādinājumu par NATO saukli, ka kopā esam stiprāki!” atzīmē aizsardzības ministrs Andris Sprūds. 

Pastmarkas nominālvērtība ir 1,97 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 100 gramu Latvijas teritorijā. 

Latvijas Republikas līdzdalība NATO ir viens no spilgtākajiem sasniegumiem ārpolitikā kopš neatkarības atjaunošanas, kas sniedz drošības garantijas un nozīmē pienesumu militāro spēju attīstībā. Tādējādi 2004. gada 29. marts, kad Latvija kļuva par pilntiesīgu alianses dalībvalsti, uzskatāms par vēsturisku datumu valsts aizsardzības stiprināšanā un nodrošināšanā. 

Jaunā pastmarka un aploksne, kas ir veltīta Latvijas un NATO 20. gadskārtai, sākotnēji būs pieejama iegādei lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā 

Nākamie filatēlijas jaunumi gaidāmi 12. aprīlī.   

Latvijas Pasta izdotie filatēlijas darbi augsti novērtēti gan klientu vidū, gan filatēlijas kolekcionāru un ekspertu lokā. Filatēlijas materiālu kolekcionāru starptautiskās apvienības atbilstoši stingri regulētiem standartiem Latvijas Pasta izdotās pastmarkas novērtējušas kā līdzvērtīgas lielāko pasaules valstu izdotajiem filatēlijas izdevumiem un tās regulāri tiek iekļautas gan pasaulē atpazīstamos filatēlijas izdevumu katalogos, gan prestižu kolekcionāru kolekcijās. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI