DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima pirmajā lasījumā atbalsta sabiedrisko mediju apvienošanu

No 2025.gada plānots viens sabiedriskais medijs, apvienojot Latvijas Televīziju un Latvijas Radio, ceturtdien, 26.oktobrī, lēma Saeima, pirmajā lasījumā atbalstot grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā. Plānots, ka vienotā medija nosaukums būs Latvijas Sabiedriskais medijs. 

“Ar apvienošanu ir jāvirzās uz priekšu, jo ar visām iesaistītajām pusēm ir panākta vienošanās par finansējumu. Vienotais medijs sāks darbu 2025.gada janvārī, bet līdz nākamā gada decembrim Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome kopā ar Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio vadību un darbiniekiem gatavosies apvienošanai,” iepriekš akcentēja par likumprojektu atbildīgas Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Leila Rasima. 

Apvienojot sabiedriskos medijus, plānots efektivizēt darba administrāciju un organizāciju, un tādējādi tiks sniegts būtisks labums Latvijas mediju telpas attīstībai, kā arī stiprināts kvalitatīvāks mediju saturs, uzsvēra komisijas priekšsēdētāja, norādot, ka vienots sabiedriskais medijs arī mazinātu šķēršļus kopīgu projektu attīstībā. 

Mediju apvienošana notiks divos posmos: vispirms plānots apvienot finanšu vadību, juridisko nodrošinājumu, lietvedību, bet līdz 2026.gadam sagatavot apvienotā medija galīgās struktūras ieviešanu. Tāpat jau šogad sāksies darbs pie abu mediju vienotas atalgojuma sistēmas, kas patlaban Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio ir atšķirīga, kā arī vēl būs jārisina jautājums par telpām, kurās atradīsies vienotais medijs, iepriekš informēja Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome. 

Kopējais nepieciešamais finansējums abu mediju apvienošanai vienā uzņēmumā ir ap 384,4 tūkstošiem eiro, norādījuši likumprojekta autori. 

Izmaiņas arī paredz, ka pēc 2025.gada 1.janvāra Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas galvenie redaktori turpinās darbu apvienotajā medijā līdz brīdim, kad Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome ievēlēs vienotā medija galveno redaktoru. 

Lai izmaiņas likumā stātos spēkā, tās vēl otrajā un trešajā lasījumā jāpieņem Saeimai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI