DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Saeimas deputātus informē par veselības nozares budžeta projektu

Veselības ministrs Hosams Abu Meri šodien, 25. oktobrī, Saeimā tikās ar Zaļo un zemnieku savienības frakcijas deputātiem, lai iepazīstinātu ar savām prioritātēm amatā un 2024. gadā veselības nozarei plānoto finansējumu.

Hosams Abu Meri uzsvēra, ka tas, ka šī valdība ir nodefinējusi veselības aprūpi kā vienu no prioritātēm un apliecina to ar veselības nozares finansējuma palielinājumu 2024.gada valsts budžeta projektā, ir būtisks vēstījums Latvijas iedzīvotājiem. Pētījumi rāda, ka 45% Latvijas iedzīvotāju lielākās bažas un satraukums ir par savu un savu tuvāko veselību un 35% - veselības aprūpes pieejamība. Ir svarīgi, ka valdība apzinās, ka veselības aprūpe ir arī valsts un iedzīvotāju drošības jautājums.

Valsts apmaksātā veselības aprūpe iedzīvotājiem ir cieši saistīta ar finansējuma apjomu. Ministrs atzina, ka veselības nozares efektivitātes palielināšanai nākamajā gadā straujāk jāvirzās digitālo risinājumu ieviešanā. Paredzēts stiprināt primāro veselības aprūpi, jāturpina iesāktā slimnīcu tīkla profilu pārskatīšana un sadarbības teritoriju veidošana. Ministrs informēja par vizītēm reģionos, lai iepazītos ar ārstniecības iestādēm un ar slimnīcu vadītājiem pārrunātu aktuālos jautājumus. Ministrs informēja par sākto darbu pie zāļu pieejamības uzlabošanas, gan pārskatot kompensējamo medikamentu klāstu, gan risinot jautājumus par medikamentu cenām Latvijā. Nākamgad tiks turpināta atalgojuma palielināšana ārstniecības iestādēs strādājošajiem.

Valsts budžeta projektu 2024. gadam Saeimā plānots iesniegt novembrī, un veselība tajā ir viena no kopumā trim valdības noteiktajām prioritātēm. Nākamgad nozarei papildus tiek plānoti 275 miljoni eiro. 2023. gada budžetā finansējums veselībai bija 1,6 miljardi eiro, bet gada laikā nācās piešķirt papildu finanšu līdzekļus, lai segtu steidzamas un neatliekamas vajadzības un pacientiem turpinātos valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšana.

Pagājušajā nedēļā ministrs tikās arī ar Nacionālās apvienības un “Progresīvo” frakciju deputātiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI