DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS sēdē piedalīsies Ministru prezidente, finanšu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri

Piektdien, 20.oktobrī, Mārupes novada kultūras namā notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) Domes sēde, kurā piedalīsies Ministru prezidente Evika Siliņa, finanšu ministrs Arvils Ašeradens, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa. Sēde sāksies plkst.11, savukārt valsts augstākās amatpersonas ieradīsies plkst.13.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis sēdes dalībniekus informēs par Ministru kabineta un LPS vienošanās un domstarpību protokola par 2024.gada budžetu un budžeta ietvaru 2024. – 2026. gadam projektu. Šo jautājumu ar pašvaldību vadītājiem pārrunās arīdzan Ministru prezidente, finanšu ministrs un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre.

Domes sēdē plānots pieņemt Ministru kabineta un LPS vienošanās un domstarpību protokolu, lai to pēc tam parakstītu LPS priekšsēdis un Ministru prezidente.

Ministru kabineta un LPS vienošanās un domstarpību protokolā par 2024.gada budžetu un budžeta ietvaru 2024. – 2026. gadam noteikti jautājumi par pašvaldību budžeta ieņēmumiem, tostarp valsts budžeta dotāciju un izlīdzinātajiem ieņēmumiem 2024.gadā, iedzīvotāju ienākuma nodokļa proporciju starp valsti un pašvaldībām, aizņēmumu iespējām. Tāpat protokolā ir vienošanās un atšķirīgie viedokļi par nozaru jautājumiem, tostarp, pedagogu atalgojumu, veselības punktu izveidi, tranzītielu sakārtošanu, pašvaldību autoceļu infrastruktūras attīstību, sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu un pieejamību reģionos, investīcijām u.c.

Protokolu valdībā plānots izskatīt otrdien, 24.oktobrī. Pēc parakstīšanas protokols tiek pievienots 2024. gada valsts budžetam un budžeta ietvaram 2024. – 2026. gadam.

LPS Domes sēdes pirmajā daļā plānots apstiprināt LPS priekšsēža vietnieku no novadiem, kā arī ievēlēt LPS Revīzijas komisiju. Tāpat paredzēts apstiprināt informācijas un komunikāciju tehnoloģiju asociācijas nolikumu.

Sēdes pirmā daļa būs slēgta, savukārt otrā daļa ar amatpersonu piedalīšanos – atklāta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI