DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Lai nodrošinātu pacientiem kvalitatīvu veselības aprūpi, publiskajam un privātajam sektoram jāsadarbojas

Trešdien, 18.oktobrī, veselības ministrs Hosams Abu Meri tikās ar Veselības aprūpes darba devēju asociāciju (VADDA), lai iepazīstinātu ar savas darbības prioritātēm, iezīmētu veselības nozares attīstību nākamajā gadā un pārrunātu sadarbības jautājumus.

“Mūsu galvenais mērķis ir pieejama un kvalitatīva veselības aprūpe pacientam un efektīva sistēmas pārvaldība. Daudz straujāk jāvirzās, digitalizējot veselības aprūpes sistēmu, lai neatkarīgi no ārstniecības iestādēs, kurā pacientam veikti izmeklējumi vai ārstēšana, visi dati uzkrātos vienuviet. Tas būtu ērtāk pacientiem, atvieglotu gan ārstu un ārstniecības iestāžu darbu, kā arī ļautu uzlabot nozares attīstības plānošanu. Lai to paveiktu, jāiesaistās visiem veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem,” norādīja veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Veselības ministra skatījumā īpaši jāstiprina ir primārā veselības aprūpe, sniedzot nepieciešamo atbalstu un resursus ģimenes ārstiem. Rezultātā tiktu sagaidīta primārās veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes  uzlabošanās.

Veselības ministrs sarunā ar VADDA uzsvēra, ka viena no viņa prioritātēm ir medikamentu pieejamības uzlabošana, ko paredzēts panākt, pārskatot un paplašinot kompensējamo medikamentu sarakstu, kā arī panākot zāļu cenu samazinājumu, lai Latvijā iedzīvotājiem nav jāmaksā par zālēm dārgāk kā Lietuvā vai Igaunijā.

Tikšanās laikā tika pārrunāts jautājums par veselības nozares finansējumu nākamajam gadam. Jau ziņots, ka 2024.gadā veselības nozares budžetā plānots papildu 275 miljonu eiro pieaugums. Daļa no šiem līdzekļiem Veselības ministrijas budžetā tiks piešķirti ar 2024.gada 1.janvāri, savukārt atlikusī daļa – tiks rezervēti nozares vajadzībām un piešķirti ar atsevišķiem valdības lēmumiem nepieciešamo reformu īstenošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI