DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: iekšlietu nozarei ir jāparedz būtisks finansējuma pieaugums

Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja

13. oktobrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, lai pārrunātu Iekšlietu ministrijas 2024. gada valsts budžeta prioritātes, robežas izbūves gaitu uz Latvijas–Baltkrievijas un Latvijas–Krievijas robežas un robežapsardzības jautājumu, kā arī atalgojuma un personāla piesaistes problemātiku iekšlietu sistēmā strādājošiem.

“Iekšlietu nozarei ir nepieciešams un ir jāparedz būtisks finansējuma pieaugums jau 2024. gada valsts budžeta projektā, jo šobrīd zemā atalgojuma dēļ nevar piesaistīt darbiniekus ar esošo algu līmeni,” tikšanās laikā pauda Valsts prezidents E. Rinkēvičs.

Puses pārrunāja drošības apstākļus Latvijas izglītības iestādēs. Amatpersonas bija vienisprātis, ka ir nepieciešams izstrādāt vienotu rīcības algoritmu dažādu krīžu gadījumiem. Šajā kontekstā nozīmīga ir sadarbība ar pašvaldībām gan glābšanas, gan drošības, gan krīžu pārvaldībai. “Iekšlietu nozares liela atbildība ir drošas vides uzturēšana Latvijā, tostarp nodrošinot sabiedrības operatīvu informēšanu un apziņošanu sabiedriskās kārtības un personu drošības apdraudējumu gadījumā. Tas ir jautājums, ko ir nepieciešams pilnveidot,” pauda E. Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI