DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

A. Sprūds tiksies ar Kanādas vēstnieku Latvijā

Piektdien, 13. oktobrī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds iepazīšanās vizītē uzņems Kanādas vēstnieku Latvijā Braienu Svorku (Brian Szwarc).

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas pārrunās drošības situāciju Baltijas reģionā, Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanu no bataljona līdz brigādes līmenim, kā arī militārā poligona “Sēlija” izveides gaitu.

Jau ziņots, ka šī gada jūlijā Latvija un Kanāda Ādažu bāzē parakstīja ceļa karti, iezīmējot jau sasniegto, kā arī nosakot turpmākos soļus Kanādas vadītās NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā palielināšanai no bataljona līdz brigādes līmenim. Plānots, ka brigāde savu pilno kaujas gatavību sasniegs līdz 2026. gadam.

Tāpat Kanāda paziņojusi, ka Latvijā tiks izvietoti 15 “Leopard 2” tanki ar atbalstošo personālu, kas ir būtisks solis militārās klātbūtnes paaugstināšanā reģionā.

Kopš 2017. gada Latvijā izvietota NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa, un šobrīd tā sastāv no vairāk nekā 1700 karavīriem no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Melnkalnes, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas, Islandes un Ziemeļmaķedonijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā. Līdz ar ko, tā ir kļuvusi par vismultinacionālāko NATO militāro vienību.

Kanāda ir cieša Latvijas sabiedrotā un abas valstis vieno kopīgs skatījums uz demokrātiju, drošību un militāro sadarbību. Kanāda bija viena no pirmajām NATO valstīm, kas 2004. gadā ratificēja Latvijas iestāšanos aliansē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI