DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Z. Kalniņa-Lukaševica: žurnālistu darbam ir svarīga loma demokrātijas sargāšanā

“Ļoti svarīga loma demokrātijas sargāšanā ir žurnālistiem un viņu nenogurstošajam darbam, atspoguļojot faktus un patiesību. Demokrātija nekad nav pabeigta, tā ir jāaizsargā, un mums nepārtraukti tas sev ir jāatgādina,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre un Latvijas delegācijas Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica, piektdien, 6.oktobrī, Rīgā starptautiskā konferencē “Spalva varenāka par zobenu? Risinot mūsdienu izaicinājumus vārda brīvības un žurnālistu drošības jomā”. Saeimas priekšsēdētājas biedre klātesošos uzrunāja konferences noslēgumā.

Z.Kalniņa-Lukaševica atgādināja, ka patlaban saskaramies ar diviem kariem – vienu fizisko Ukrainas teritorijā, bet otru – pāri visām robežām – cīņu par mūsu prātiem sociālajos medjos, televīzijā un ziņās. Latvijas prezidentūras Eiropas Padomes Ministru komitejā laikā, kas patlaban sakrīt ar lielākajiem draudiem visai Eiropai kopš Eiropas Padomes dibināšanas – Krievijas agresīvo karu pret Ukrainu, par vienu no prioritātēm izvirzīta vārda brīvības un žurnālistu drošības veicināšana, akcentēja Saeimas priekšsēdētājas biedre.

“Pašlaik mums tiek atgādināts par plašākām problēmām, ar kurām saskaramies, aizstāvot tādas pamatvērtības kā vārda brīvība un nepieciešamība nodrošināt žurnālistu drošību. Krīzēs, konfliktos un karos šīs vērtības tiek pārbaudītas, pieprasot nelokāmu apņēmību par katru cenu tās aizsargāt,” sacīja Z.Kalniņa-Lukaševica, uzsverot, ka tieši vakar tika aizsākta Eiropas Padomes piecu gadu kampaņa, kas veltīta žurnālistu drošībai.

“Kampaņas mērķis ir veicināt drošāku, neatkarīgu un daudzveidīgāku plašsaziņas līdzekļu vidi, mudinot valstis īstenot plānus, kas nodrošinātu žurnālistu drošību un tiesības piekļūt informācijai,” pauda Z.Kalniņa-Lukaševica, norādot, ka šīs diskusijas ir daļa no kampaņas un tajās divu dienu laikā ir gūts vērtīgs ieskats aktuālajos izaicinājumos, ar kuriem saskaras žurnālisti.

5. un 6.oktobrī Ārlietu ministrija, Kultūras ministrija, Tiesībsarga birojs un Eiropas Padome Latvijas prezidentūrā Eiropas Padomes Ministru komitejā ietvaros organizē starptautisku konferenci par vārda brīvību un žurnālistu drošību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI