DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pauž atbalstu Sanitas Uplejas-Jegermanes darbam  

19. martā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekli Sanitu Upleju-Jegermani. Valsts prezidents pauda gandarījumu, ka S.Upleja-Jegermane turpinās pildīt amata pienākumus līdz savu pilnvaru beigām, vienlaikus savā darbā aktualizējot virkni jautājumu attiecībā uz sabiedrisko mediju apvienošanu, sabiedrisko mediju pārvaldības modeli un redakcionālo neatkarību, kā arī sabiedrisko mediju pāreju uz saturu valsts valodā no 2026. gada 1. janvāra. 

“Viedokļu dažādībai un atšķirīgam redzējumam par sabiedrisko mediju turpmāko attīstību ir jābūt, un demokrātiskā sabiedrībā tas ir respektējami. Taču šajās diskusijās nedrīkst pazaudēt galveno mērķi – strādāt pie jau Saeimā nolemtā, proti, sabiedrisko mediju apvienošanas un pilnīgas sabiedrisko mediju pārejas uz saturu latviešu valodā ar 2026. gadu. Tāpat ir jādomā par saturu mazākumtautību valodās. Tādēļ aicinu visus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekļus pie šī mērķa pieturēties un strādāt konstruktīvi, neatkāpjoties no jau nolemtā,” pauda Valsts prezidents.  

Valsts prezidents informēja, ka š.g. 8. aprīlī Rīgas pilī notiks diskusija par sabiedrisko mediju turpmāko attīstību, aicinot uz sarunu Saeimas frakciju un Kultūras ministrijas pārstāvjus, SEPLP locekļus, mediju ombudu, sabiedrisko mediju vadību, mediju satura redaktorus un vadītājus, žurnālistu organizāciju pārstāvjus un mediju ekspertus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI