DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Sociālā dialoga attīstībai pieejams ES fondu finansējums

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir uzaicinājusi Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) un  Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu finansējumam, ar ko varēs stiprināt sociālo partneru kapacitāti piedalīties sociālajā dialogā visos līmeņos, tai skaitā koplīgumu pārrunās, tādējādi sekmējot kvalitatīvu nodarbinātību nozarēs. No Eiropas Sociālā fonda Plus (ESF+) projektu īstenošanai pieejami 1,2 miljoni eiro. 

LBAS un LDDK kā organizācijas, kuras veido nacionāla līmeņa trīspusējo sociālo dialogu un nodrošina darba devēju vai nodarbināto organizāciju interešu pārstāvniecību, varēs īstenot dažādus kapacitātes stiprināšanas un sociālā dialoga veicināšanas pasākumus, tai skaitā piesaistīt ekspertus, veikt nepieciešamos pētījumus, izveidot sadarbības mehānismus un platformas.

Katra organizācija var pretendēt uz pusi no šobrīd pieejamā ESF+ finansējuma - 1 245 651 eiro, kā arī valsts budžeta līdzfinansējuma 219 821 eiro apmērā.

Projekta iesniegumi abām organizācijām jāiesniedz CFLA līdz š.g. 24. novembrim, savukārt īstenošana jāpabeidz ne vēlāk kā līdz 2027. gada nogalei. Projektu atlases dokumentācija publicēta CFLA tīmekļvietnē cfla.gov.lv.

ES fondu atbalsts sociālā dialoga attīstībai paredzēts ES kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.3.4. specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt aktīvu iekļaušanu, lai veicinātu vienlīdzīgas iespējas, nediskriminēšanu un aktīvu līdzdalību, kā arī uzlabotu nodarbinātību, jo īpaši attiecībā uz nelabvēlīgā situācijā esošām grupām" 4.3.4.4. pasākuma "Sociālā dialoga attīstība, stiprinot sociālo partneru veiktspēju līdzdarboties likumdošanas, nacionālo reformu un koplīgumu slēgšanas pārrunu procesā" ietvaros. Atbildīgā iestāde šai ES fondu programmai – Valsts kanceleja.

Informācija par visām projektu atlasēm pieejama CFLA tīmekļvietnes sadaļā “Projektu atlases”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI