DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministra biroju vadīs Renāte Gremze, parlamentārais sekretārs būs Artjoms Uršuļskis

Veselības ministra Hosama Abu Meri biroja komandai jānodrošina pārmaiņu vadība veselības aprūpes sistēmā. Ministra biroju vadīs Renāte Gremze, parlamentārā sekretāra amatā stājies Artjoms Uršuļskis.

“Mans redzējums ir, ka mums Latvijā jāizveido veselības aprūpes sistēmu, kas rada vērtību pacientam - tam ir jābūt galvenajam indikatoram, kā mēs mērām veselības aprūpes pakalpojumu efektivitāti. Un tas ir liels izaicinājums, tādēļ man ir svarīga komanda, ar ko kopā es realizēšu savu redzējumu. Svarīgi, ka arī mana komanda redz šo misiju –  un ir motivēti dot pat pārdrošas idejas, lai sasniegtu izvirzītās prioritātes – efektīva datos un tehnoloģijās balstīta veselības aprūpes pārvaldība, Baltijā konkurētspējīgs finansējums nozarei, cilvēkresursu attīstība – cieņa, adekvāts atalgojums un darba apstākļi nozares darbiniekiem, medikamentu pieejamības un efektivitātes uzlabošana un sabiedrības lielāka iesaiste prevencijā”, biroja stratēģiskos virzienus uzsver veselības ministrs Hosams Abu Meri.

Ministra biroja vadītāja Renāte Gremze ir Ropažu novada domes deputāte, strādājusi ar stratēģiskiem reģiona attīstības jautājumiem, publisko institūciju pārvaldības, kā arī labklājības un izglītības jautājumiem.

Parlamentārā sekretāra Artjoma Uršuļska atbildībā būs ministrijas sadarbības veicināšana ar Saeimu un tajā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, ka arī starptautiskā sadarbība. Iepriekš Artjoms Uršuļskis strādājis Labklājības ministrijā par parlamentāro sekretāru, pirms tam bijis politikas padomnieks ASV vēstniecībā Latvijā, bijis konsultants Eiropas lietu komisijā Saeimā, kā arī profesionālo pieredzi guvis projekta koordinatora amatā Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē sekretariātā.  

Ministra birojā strādās arī padomnieks stratēģijas jautājumos – Normunds Beļskis, kurš kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas bijis vairāku ministru padomnieks Iekšlietu ministrijā, Tieslietu ministrijā un Veselības ministrijā, pēdējos gados vadījis Sabiedrisko attiecību nodaļu Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Padomniece juridiskajos jautājumos būs demogrāfijas doktore un tiesību zinātņu maģistre ar specializāciju sociālajā politikā Līga Āboliņa, kurai ir ilgstoša pieredze labklājības jomā – bērnu tiesību aizsardzības un ģimenes politikas jomā.

Digitalizācijas un mākslīgā intelekta attīstības jautājumos padomnieks būs mākslīgā intelekta pētnieks un epidemiologs, Ņikita Trojanskis, iepriekš strādājis Slimību profilakses un kontroles centrā, kā arī Nacionālajā veselības dienestā, un šobrīd ir Oksfordas universitātes doktorantūras students.

Padomniece komunikācijas jautājumos Ilona Oša ir stratēģiskās komunikācijas profesionāle, vadījusi komunikāciju komandu un stratēģisko komunikāciju vairākās valsts kapitālsabiedrībās, strādājusi sabiedrisko attiecību un mārketinga komunikācijas aģentūrās.

Ministrs plāno izveidot spēcīgu nozares ārštata ekspertu komandu. Ārštata padomnieces amatā jau piekritušas strādāt medicīnas pakalpojumu pieejamības eksperte - Nellija Kleinberga, SIA “Saldus medicīnas centrs” valdes priekšsēdētāja un ārstu un pacientu tiesību eksperte Karīna Palkova.

Jau ziņots, ka 15.septembrī, Saeimai paužot uzticību Evikas Siliņas veidotajam Ministru kabinetam, veselības ministra amatā tika apstiprināts Hosams Abu Meri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI