DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Nemitīga digitālo prasmju pilnveidošana – vērtīgs ieguldījums nākotnē 

Publicitātes foto

Viens no Ventspils Digitālā centra uzdevumiem ir ventspilnieku un citu Latvijas iedzīvotāju digitālo prasmju pilnveidošana. Piedāvājot daudzveidīgas apmācības, seminārus un tematiskos pasākumus, ikvienam interesentam ir iespēja apgūt jaunas zināšanas, kas noderēs gan darba, gan personīgajām vajadzībām. 

Mūsdienās digitālās pasaules sniegtās iespējas attīstās un kļūst plašākas ik dienas, tāpēc arvien pieprasītākas un nepieciešamākas kļūst digitālās prasmes. Digitālais centrs iegulda nozīmīgu darbu, apmācot gan Ventspils, gan Latvijas iedzīvotājus moderno tehnoloģiju pielietošanā, sniedzot iespēju pilnveidot savas zināšanas un pārkvalificēties veiksmīgākai konkurētspējai darba tirgū. Papildus tiek piedāvāti pasākumi par noderīgiem digitālajiem rīkiem ikdienas dzīvei, hobijiem, darbam, par drošību internetā, paplašināto realitāti, kiberdrošību, u.c., lai ikviens Digitālā centra piedāvājumā varētu atrast sev aktuālas apmācības. 

Līdz šī gada beigām Ventspils Digitālais centrs piedāvās pieaugušajiem apgūt Microsoft Office programmas – Word, Excel, Power BI, Teams, Adobe Photoshop un Lightroom attēlu apstrādei un dizaina darbu veidošanai, programmēšanas pamatus, kā arī dažādas tiešsaistes programmas, piemēram, Canva, rīkus attēlu apstrādei, lietotnes ikdienas darba organizēšanai un plānošanai (Google produkti, ClickUp), TinkerCad (3D modelēšana), SketchUp pamati u.c.  

Tiks organizēti arī dažādi informatīvie pasākumi - Google iespējas uzņēmējiem, tehnoloģijas un digitāli rīki dzimtas vēstures pētīšanai un digitāla dzimtas koka izstrādei, idejas bērnu aktivitātēm skolas brīvlaikā, mākslīgā intelekta izmantošana dārza un mājas eksterjera plānošanai, tāpat turpināsies ikmēneša Digitālā centra Instagram live rubrika par dažādiem noderīgiem digitālajiem rīkiem – nākamā tēma būs par rīkiem DIY (do it yourself, jeb dari pats) projektiem (galdniecībai, metināšanai, būvniecībai). 

Apmācības tiek organizētas gan klātienē, gan attālināti, sniedzot iespēju apgūt jaunas zināšanas ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī mācīties gribētājiem no citām Latvijas pilsētām un pat citām valstīm. Tāpat tiek ieviesti arī hibrīdkursi, kas nozīmē, ka apmācības vienlaicīgi norisinās gan klātienē, gan tiešsaistē, ļaujot dalībniekam izvēlētos sev ērtāko mācīšanās veidu. 

Papildus plašajam apmācību kursu piedāvājumam, ikvienam interesentam ir iespēja aizpildīt anketu www.adre.se/gribumacities, norādot sev nepieciešamos apmācību kursus. 

Digitālais centrs ir īpaši specializējies pedagogu apmācībās, izstrādājot pielāgotas apmācību programmas, kas ļauj apgūtās zināšanas izmantot mācību metožu dažādošanai, tādējādi veicinot radošāku mācību procesu arī skolēniem. Piedāvātās nodarbības tiek atzinīgi novērtētas un ir kļuvušas ļoti pieprasītas arī Latvijas skolotāju vidū. Šogad gan Ventspils, gan Latvijas skolu pedagogiem vēl tiks piedāvāts apgūt dažādus noderīgus tiešsaistes rīkus, programmēšanas pamatus, mākslīgā intelekta izmantošanu pedagogu darbā, Actionbound izmantošanu skolas pasākumu un projektu izstrādē, rīku Genial.ly interaktīvu mācību materiālu izstrādei u.c.  Pateicoties Ventspils valstspilsētas pašvaldības atbalstam, Ventspils pedagogi savas digitālās prasmes var pilnveidot bez maksas. 

Ventspils Digitālais centrs aicina apmeklēt arī tīmekļa vietni macities.digitalaiscentrs.lv, kurā pieejami dažādi mācību materiāli, kas noderēs ikvienam pedagogam. 

Digitālais centrs ir izveidojis arī dažādus e-kursus, kas sniedz iespēju vēlamo tēmu apgūt patstāvīgi - sev ērtā laikā un jebkurā vietā. Šobrīd pieejamie e-kursi apskatāmi vietnē www.adre.se/ekursi 

Papildus informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607. Seko Digitālajam centram sociālajos tīklos un uzzini pirmais! Facebook un Instagram @vdcentrs. Informācija par aktuālo piedāvājumu tiek ievietota arī mājaslapā www.digitalaiscentrs.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI