DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Arī šogad visvairāk sveicienu Tēva dienā saņem Jāņi, vairums pastkaršu ārpus Rīgas ceļo uz Jelgavu 

Publicitātes attēls

Sveicieni Latvijas Pasta rīkotās tradicionālās Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akcijas ietvaros jau sākuši ceļu pie adresātiem visā Latvijā. Tāpat kā iepriekšējos gados, visvairāk apsveikuma pastkaršu tiek sūtīts tētiem, kuru vārds ir Jānis, taču pirmajā pastkaršu saņēmēju trijniekā ir arī Andri un Edgari. Kopumā līdz Tēva dienai, 10.septembrim, apsveikuma pastkartes bez maksas tiks piegādātas 10 000 tētu visā Latvijas teritorijā. Ārpus Rīgas visvairāk svētku pastkaršu ceļos uz Jelgavu, Valmieru un Tukumu. 

Visvairāk sveicienu, kā katru gadu, adresēts Latvijā populārākā vīriešu vārda īpašniekiem Jāņiem – 801 pastkarte, ar būtisku starpību, tāpat kā pērn, seko Andri – 322 pastkartes – un Edgari – 265 pastkartes. Svētku sveicienus pastkaršu veidā saņems arī Mārtiņi – 247 pastkartes, Juri – 235 pastkartes, Māri – 218 pastkartes, Kaspari – 171 pastkarte, Artūri – 147 pastkartes, Valdi – 142 pastkartes, Kristapi – 134 pastkartes, kā arī daudzi citi tēti ar visdažādākajiem vārdiem.  

Ārpus galvaspilsētas Rīgas, kur tēti saņems vairāk nekā 2000 pastkaršu, visvairāk svētku sveicienu ceļos pie tētiem uz Jelgavu – 575 pastkartes, Valmieru – 394 pastkartes un Tukumu – 390 pastkartes. Vēl pirmajā pilsētu desmitniekā, kur tēti saņems visvairāk pastkaršu, ir Liepāja (372), Bauska (365), Cēsis (313), Jēkabpils (292), Talsi (277) un Ogre (277). 

Jau devīto gadu Latvijas Pasts aicina sumināt tētus ar īpašu sveicienu Tēva dienā, no sociālo tīklu Facebook vai Google kontiem autorizējoties interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv un nosūtot kādu no Latvijas Pasta sagatavotajām pastkartēm. Pastkartes laikus saņems visi adresāti Latvijas Republikas teritorijā, kam norādīta precīza adrese, tajā skaitā arī korekts pasta indekss, jo pretējā gadījumā pastkarte pie saņēmēja var ceļot ilgāku laiku. Indeksa precizēšanai pastkaršu sūtīšanas vietnē tika integrēts adreses pārbaudes rīks. 

Apvienojot pastkaršu sūtīšanas seno tradīciju ar mūsdienu digitālo tehnoloģiju iespējām, Latvijas Pasts kopš 2011.gada organizē pastkaršu sūtīšanas akcijas sociālajos tīklos. Populārākās no tām veltītas Mātes un Tēva dienai. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI