DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Alūksnes novada pašvaldībai piešķirs 35 124 eiro pavasara plūdu izdevumu segšanai

Šodien Ministru kabinets apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto rīkojuma projektu par 35 124 eiro piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” (LNG) Alūksnes novada pašvaldībai. Finanšu līdzekļi nepieciešami, lai segtu izdevumus par 2023. gada martā straujas sniega kušanas un lietusgāžu izraisīto plūdu postījumu novēršanu Alūksnes novadā.

Lai saņemtu minēto finansējumu, Alūksnes novada pašvaldībai jānodrošina līdzfinansējumu radīto zaudējumu novēršanai ne mazāk kā 30% apmērā, kā to nosaka Ministru kabineta noteikumi. 

Pamatojoties uz Alūksnes novada pašvaldības iesniegto informāciju, 2023. gada martā  straujas sniega kušanas un lietusgāžu izraisīto plūdu rezultātā Alūksnes novada teritorijā tika applūdināti 10 autoceļi.

VSIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs”, raksturojot hidrometeoroloģiskos apstākļus Alūksnes novadā šī gada pavasarī, norāda, ka meteoroloģiskā pavasara sākumu un sniega segas kušanu pavadīja arī nokrišņu daudzums, kas pārsniedza normu. Marts Latvijā bija mitrākais pēdējos 15 gados, bet Alūksnē martā nokrišņu daudzums bija pat 64% virs normas. Tāpat Alūksnē novērota īpaši strauja sniega kušana, kur vēl 12. martā sniega sega sasniedza 46 cm biezumu.

Lai novērstu plūdu postījums Alūksnes novada pašvaldības teritorijā, kopā nepieciešami finanšu līdzekļi 50 177,84 eiro apmērā. Pašvaldībai nodrošinot līdzfinansējumu 30% apmērā (15 053,36 eiro), no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” Alūksnes novada pašvaldībai nepieciešami finanšu līdzekļi 35 124  eiro apmērā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI