DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 2023.gada 25.augusta Rīgas 46.pasta nodaļas klientiem mainās pasta indekss un pasta nodaļa

Ņemot vērā Rīgas 46.pasta nodaļas telpu nomas sadarbības izbeigšanos, kas sakrīt ar laiku, kad klienti arvien biežāk sūtījumu saņemšanai izvēlas Latvijas Pasta strauji augošo pakomātu tīklu, pieņemts lēmums, ka Rīgas 46.pasta nodaļas pēdējā darbdiena būs 2023.gada 25.augusts. Pēc šī datuma Rīgas 46.pasta nodaļas klienti sūtījumus varēs saņemt trīs šīs teritorijas pakomātos, kas augustā tiks papildināti ar vēl vienu pakomātu. Pakomātiem neatbilstošie sūtījumi tiks izsniegti netālajās Rīgas 29. un 83. pasta nodaļās. Turklāt, iedzīvotājiem, kuriem Rīgas 83.pasta nodaļa ir tuvākā un ērtākā izvēle, tiks piešķirts jauns pasta indekss: līdzšinējā LV- 1046 vietā tas būs LV-1083.

 

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas noteiktajām saistībām Latvijas Pastam Rīgā jānodrošina 25 pasta nodaļu darbība – Latvijas Pasts šos kritērijus izpilda pilnībā, un līdz šim Rīgā darbojas 31 nodaļa. Taču, mainoties klientu paradumiem un arvien vairāk klātienes apmeklējumu nodaļā aizstājot ar sūtījumu saņemšanu strauji augošajā Latvijas Pasta pakomātu tīklā, samazinās arī nepieciešamība pēc tik liela pasta nodaļu skaita uzturēšanas.

Rīgas 46.pasta nodaļas darbu Kalnciema ielā 48 apgrūtina nesakārtotās īpašuma attiecības, turklāt klātienes apmeklējumu skaits pēdējo gadu laikā samazinās, klientiem arvien vairāk izmantojot sūtījumu attālinātas saņemšanas iespēju Latvijas Pasta plašajā pakomātu tīklā. Rīgas 46.pasta nodaļas apkalpes teritorijā patlaban pieejami trīs Latvijas Pasta pakomāti – Apuzes ielā 45, Kalnciema ielā 41 un Jaunmoku ielā 13, bet vēl viena pakomāta izvietošana plānota jau šovasar Kalnciema ielā 38.

Tāpēc, pielāgojoties reālajam pakalpojumu pieprasījumam un nākotnes patēriņa prognozēm, pieņemts lēmums, ka Rīgas 46.pasta nodaļas pēdējā darbdiena būs 25.augusts, kad nodaļa strādās līdz plkst.11. Pēc šī datuma Rīgas 46.pasta nodaļas teritorijas klienti sūtījumus varēs saņemt kādā no tuvākajiem Latvijas Pasta pakomātiem, bet gadījumos, kad to izsniegšana pakomātos nebūs iespējama, sūtījumi atbilstoši klientu ērtībai un dzīvesvietas attālumam līdz pasta nodaļai, tiks izsniegti Rīgas 29.pasta nodaļā Ruses ielā 9 vai Rīgas 83.pasta nodaļā Dzirciema ielā 1A. Nodaļas strādā katru darbdienu, pirmdienās – piektdienās, no plkst.8 līdz 19.

Visus pārējos pasta pakalpojumus iespējams ērti saņemt arī jebkurā citā Rīgas pasta nodaļā. Ar Pasta norēķinu sistēmu (PNS) saistītie finanšu pakalpojumi, tostarp pensiju un pabalstu saņemšana, nav piesaistīti konkrētai pasta nodaļai – tos klientam iespējams saņemt ikvienā pasta nodaļā neatkarīgi no atrašanās vietas visā valsts teritorijā.

Tāpat, veicinot minētās teritorijas pasta pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem un sūtījumu piegādes efektivitāti, daļai minētās teritorijas adrešu tiks mainīts pasta indekss. Iedzīvotājiem, kuriem netālākā pasta pakalpojumu saņemšanas vieta ir Rīgas 29.pasta nodaļa, pasta indekss paliks nemainīgs, savukārt adresātiem, kuriem pasta pakalpojumus visērtāk saņemt Rīgas 83.pasta nodaļā, līdzšinējais pasta indekss LV-1046 tiks aizstāts ar LV-1083.

Precīzs adrešu saraksts, kurām tiek mainīts pasta indekss, pieejams šeit. Adresi un pasta indeksu iespējams noskaidrot arī Latvijas Pasta mājaslapas sadaļā Pārbaudīt adresi.

Latvijas Pasts aicina šo adrešu iedzīvotājus pievērst uzmanību izmaiņām un no 25.augusta mainīto pasta indeksu LV-1083 izmantot saziņā, visa veida sūtījumu nosūtīšanā, kā arī abonējot preses izdevumus. Par mainīto pasta indeksu aicinām informēt arī sūtījumu nosūtītājus – nepareiza indeksa norādīšanas gadījumā sūtījums sasniegs adresātu, taču ar novēlošanos, jo visi sūtījumi primāri tiek šķiroti atbilstoši indeksam.

Par izmaiņām pasta pakalpojumu saņemšanā no 25.augusta visi Rīgas 46.pasta nodaļas klienti tiks informēti ar īpašiem paziņojumiem savās pastkastītēs no 25.jūlija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI