DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

ASV Latvijai civilās aviācijas uzraudzības jomā piešķir augstāko novērtējumu

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Federālā aviācijas administrācija (FAA) pabeigusi valsts aģentūras “Civilās aviācijas aģentūra” (CAA) auditu, piešķirot Latvijai 1.kategoriju. Tā Latvijā reģistrētiem gaisa kuģu ekspluatantiem dod tiesības veikt komerclidojumus uz ASV lidlaukiem.

Vairāk nekā pusgadu FAA pārbaudīja Latvijas civilās aviācijas jomas normatīvo aktu atbilstību Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) standartiem un CAA īstenotās uzraudzības kvalitāti. Latvija ir vienīgā starp Baltijas valstīm, kurā ir veikts FAA audits un saņemta 1.kategoriju, kas ļauj stiprināt Latvijas konkurētspēju civilās aviācijas jomā.

Satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs: “Esmu gandarīts, ka ASV FAA ir atzinīgi novērtējis Latvijas uzraudzības spējas, tādējādi mūsu pārvadātājus atzīstot par drošiem pasaules līmenī, kas pavērs viņiem nebijušas biznesa iespējas. Savukārt pasažieriem tas ļaus ātrāk un lētāk sasniegt jebkuru galamērķi ASV.”

Piešķirtā 1. kategorija ļauj Latvijā reģistrētiem gaisa kuģu ekspluatantiem veikt pasažieru pārvadājumus ASV lidsabiedrību vārdā, kā arī veikt komercpārvadājumus uz ASV, tajā skaitā no citu valstu lidostām, tādējādi attīstot savas biznesa iespējas. Šobrīd divi Latvijā reģistrēti gaisa kuģu ekspluatanti veic pasākumus, lai jau drīzumā uzsāktu sadarbību ar ASV lidsabiedrībām un veiktu neregulārus komerclidojumus uz lidlaukiem ASV.

CAA direktors Māris Gorodcovs: “Lai gan FAA audita rezultāti nerada tūlītēju efektu uz Rīgas lidostas biznesa iespējām, piešķirtā 1.kategorija padara Latviju un tās pārvadātājus par spēcīgiem konkurentiem civilās aviācijas jomā Eiropas un pasaules līmenī. Vienlaikus tas paver iespēju Latvijā ienākt jauniem spēlētājiem gaisa pārvadājumu jomā, jo Latvija kā reģistrācijas valsts atver plašas biznesa iespējas ASV. Latvijā reģistrētie gaisa kuģu ekspluatanti atzinīgi novērtējuši FAA novērtējumu un jau pārskata biznesa iespējas.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI