DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ: Mālmuižas pilij tiks rīkota atkārtota izsole

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) rīkotā izsole īpašumam “Mālmuiža”, kas atrodas Lejasciema pagastā, Gulbenes novadā, noslēgusies bez rezultātiem un tiks rīkota atkārtoti, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

Muižas kungu māja celta 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā, tās pirmais stāvs būvēts no ķieģeļiem, bet otrais un jumta stāvs – no koka. Ēkas aizmugurē bijis izbūvēts balkons, kas laika gaitā zudis, bet palikusi terase ar kāpnēm. Logu ailas un atdalošās joslas starp stāviem jeb dzega greznota ar filigrānām kokgriezumu daļām, kas ēkai piešķir īpašu izskatu. Daļa no īpašuma ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis “Mālmuižas apbūve”. Nekustamo īpašumu "Mālmuiža" veido ainavisks zemesgabals 10,1 hektāra platībā un septiņas būves.

“Mūsu mērķis ir ilgtspējīga un uz izaugsmi vērsta nekustamo īpašumu pārvaldība. Ņemot vērā, ka publiskajam sektoram īpašums vairs nav nepieciešams – meklējam jaunas īpašuma attīstības iespējas un esam apņēmības pilni dot Mālmuižai jaunu elpu. Esam pārliecināti, ka nekustamā īpašuma iegāde un attīstība joprojām ir nozīmīgs investīciju ieguldījums un iespēja atdzīvināt muižas kompleksa ēkas un sakopt vēsturisku vietu Latvijā, īstenojot sen izsapņotas idejas,” norāda A.Vārna.

Informācija par atkārtotu izsoli tiks publicēta interneta vietnē izsoles.ta.gov.lv. Īpašuma apskatei iespējams pieteikties jau šobrīd, rakstot uz e-pasta adresi: pardosana@vni.lv.

Atbilstoši kapitālsabiedrības stratēģijai, VNĪ ilgtermiņā uztur īpašumus, kas nepieciešamas valsts pārvaldei, savukārt īpašumi, kuri publiskajām iestādēm ilgtermiņā nav nepieciešami un valstij rada zaudējumus, likumā noteiktajā kārtībā tiek pārdoti publiskas izsoles ceļā vai tiek izskatīta īpašumu nodošana citiem valdītājiem. Pamatkapitālā esošie īpašumi, kas rada zaudējumus kapitālsabiedrībai un kurus nav iespēja iznomāt komercnomniekiem, tiek virzīti atsavināšanai, tādejādi dodot tiem iespēju iegūt jaunu pielietojumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI