DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Dienvidkurzemes novadā gāja bojā cilvēks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7. jūnija plkst. 6.30 līdz 8. jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 56 izsaukumus – 36 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 13 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 13.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Grundzāles pagastu, kur bija notikusi kravas un mikroautobusa sadursme. Viens cilvēks no automašīnas bija izkļuvis pirms VUGD ierašanās. Ceļu satiksmes negadījumā cieta viens cilvēks, kuru ugunsdzēsēji glābēji nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Tika sakārtota ceļa braucamā daļa, atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes un  plkst. 15.57 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Plkst. 10.26 VUGD saņēma informāciju, ka Dienvidkurzemes novadā trīsstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī bija dedzis dīvāns un sadzīves priekšmeti 8 m2 platībā un Gaviezes brīvprātīgie ugunsdzēsēji liesmas jau nodzēsuši. Dzīvoklī atrasts bojāgājušais, bet vēl viens cilvēks, kas atradās uz balkona izglābts pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Diemžēl mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas savlaicīgi brīdinātu par ugunsgrēka izcelšanos. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 11.25.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega divi jumti, šķūnis un koks, mājas fasāde, tualete, vieglā automašīna, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, šķelda, skaidas, vate, niedres, meža zemsedze, zaru kaudze, desmit gadījumos sausā zāle, vadi, puķu kaste un četros gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI