DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Izveidota mobilā aplikācija piekrastes un iekšējo ūdeņu zvejnieku nozvejas reģistrēšanai

Zemkopības ministrija jau iepriekš ir informējusi par iecerēm izstrādāt mobilo aplikāciju, kura atvieglotu piekrastes un iekšējo ūdeņu zvejniekiem zvejas datu ievadi. Sadarbojoties ar nozares pārstāvjiem ir izstrādāta valsts informācijas sistēmas “Latvijas zivsaimniecības integrētās kontroles un informācijas sistēma” (LZIKIS) mobilā aplikācija ar nosaukumu “LZIKIS”, kas bez maksas ir pieejama Android ierīcēm Google Play veikalā un Apple ierīcēm - App Store veikalā. Zemkopības ministrija aicina zvejniekus to izmantot.

Mobilā aplikācija ir izveidota, lai sniegtu iespēju vienkāršotākai datu ievadei piekrastes un iekšējo ūdeņu elektroniskajos zvejas žurnālos, kas atvieglotu nozvejas informācijas reģistrēšanu, izmantojot viedierīces. Aplikācijas autorizācijai ir jāizmanto LZIKIS lietotājam sistēmā jau piešķirtā unikālā pieeja.

Vienlaikus Zemkopības ministrija norāda, ka, ieviešot mobilo aplikāciju, pilnā sistēmas funkcionalitāte nemainās un ir elektroniski pieejama un izmantojama kā līdz šim, attiecīgi autorizējoties LZIKIS no interneta pārlūkprogrammas. To ir iespējams darīt gan izmantojot datorus, gan viedierīces. Visi zvejnieka ievadītie dati ir saistīti ar konkrēto lietotāju, tāpēc tiks saglabāti sistēmā un būs pieejami konkrētam lietotājam neatkarīgi no izmantotās ierīces un reģistrācijas veida (mobilajā aplikācijā vai LZIKIS interneta pārlūkprogrammā).

Iepazīties ar aplikācijas lietošanu iespējams video pamācībā, kas ir pieejama  ŠEIT. Tāpat tuvākajā laikā Zemkopības Ministrija plāno organizēt semināru, kurā interesentiem būs iespējams iepazīties ar aplikācijas lietošanu, kā arī  uzdot jautājumus.

Neskaidrību un/vai priekšlikumu gadījumā lūdzam sazinieties ar LZIKIS administratoru Ediju Volkoviču, tālrunis 67027038, Zivsaimniecības departamenta pārstāvi Arti Āboltiņu, tālrunis 67095040, vai arī rakstot uz LZIKIS atbalsta e-pasta adresi lzikis@zm.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI