DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Ekonomikas ministre Saūda Arābijā parakstīs līgumu par ekonomisko sadarbību

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone pirmdien, 5. jūnijā, sāks darba vizīti Rijādā (Saūda Arābijas Karalistē). Vizītes laikā ministre tiksies ar Saūda Arābijas amatpersonām un uzņēmēju organizācijām, lai pārrunātu divpusējo ekonomisko sadarbību, kā arī veicinātu eksporta iespējas mūsu uzņēmējiem Arābijas pussalā. Ministri vizītē pavadīs Latvijas Ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos V.E. Atis Sjanīts, kā arī Latvijas uzņēmēju delegācija.

Vizītes laikā ar  Saūda Arābijas ekonomikas un plānošanas ministru Indriksone parakstīs Latvijas un Saūda Arābijas līgumu par ekonomisko sadarbību, kas kļūs par divpusējo ekonomisko sadarbību regulējošo vienošanos, sniedzot atbalstu Latvijas uzņēmējiem eksporta veicināšanā un investīciju piesaitē, kā arī dos papildu impulsu abu valstu uzņēmējiem jaunu sadarbības projektu realizācijai.

“Esam ieinteresēti paplašināt mūsu ekonomisko sadarbību, tai skaitā abpusējās investīciju plūsmas. Interese no uzņēmēju puses pastāv un ceru, ka drīz tā īstenosies konkrētos sadarbības projektos. Kā potenciālās sadarbības virzienus redzu jomas ar augstu pievienoto vērtību – IT risinājumi būvniecībā, farmācija un medicīna, digitalizācija, kā arī pārtikas industrija. Saūda Arābija turpina diversificēt ekonomiku un būtu ieinteresēta ekonomiskās sadarbības paplašināšanā ar Latviju,” norāda ekonomikas ministre.

Darba vizītē ministrei paredzētas tikšanās arī ar Saūda Arābijas investīciju un tirdzniecības ministriem, Valsts investīciju fonda un Digitālās pārvaldes iestāžu vadību, kā arī biznesa organizācijām. Ministre atklās arī Latvijas – Saūda Arābijas biznesa forumu un Rijādā tiksies arī  ar latviešu diasporas pārstāvjiem. 

Ekonomikas ministre plāno apmeklēt arī lielos Saūda Arābijas investīciju projektus, lai iepazītos ar projektu programmu un iespējām tajā piedalīties arī mūsu uzņēmējiem. Projektu programmas sastāv no virknes tūrisma, dzīvojamajiem, komerciālajiem un industriālajiem objektiem, kuru mērķis ir veicināt Saūda Arābijas centienus akcentēt zaļo un ilgtspējīgo ekonomikas attīstību.

Kopā ar ekonomikas ministri vizītē dodas arī Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns, kā arī plaša Latvijas uzņēmēju delegācija, pārstāvot būvniecības, IKT, medicīnas un farmācijas nozares. Vizīte noslēgsies š.g. 8. jūnijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI