DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks Latvijas Pašvaldību savienības un Izglītības un zinātnes ministrijas ikgadējās sarunas

Piektdien, 2.jūnijā, plkst. 12.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots runāt par ilgtspējīgu un efektīvu skolu tīklu, pedagogu piesaisti, motivēšanu un slodžu balansēšanu, mācību līdzekļu pieejamību, digitalizācijas procesu u.c.

Sarunas vadīs izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, kā arī  tajās piedalīsies pašvaldību vadītāji, IZM, LPS un pašvaldību pārstāvji.

Sēde būs slēgtā formātā, tāpēc plašsaziņas līdzekļiem foto/video un interviju iespējas pirms un pēc pasākuma.

Pasākumā plānota saruna par darba grupas Par bērncentrēta un cilvēkresursu efektīva skolu tīkla izveidi darba rezultātiem, kā arī mācību līdzekļu pieejamību un gatavību 2023./2024.mācību gadam.

Tāpat sarunās diskutēs par pedagogu sagatavošanas, atbalsta un motivācijas sistēmas pedagogu piesaistei, noturēšanai, kā arī izaugsmei visos izglītības līmeņos izveidošanu un pedagogu nodrošinājumu 2023./2024.mācību gadam. Vienlaikus sarunu dalībnieki izskatīs jautājumu par pedagogu darba slodzes balansēšanas nodrošināšanai papildus nepieciešamo pedagogu nepieciešamību.

Visbeidzot paredzēta saruna par pedagogu un mācību satura metodiskā atbalsta sistēmas ieviešanu vienotas pedagogu profesionālās kompetences pilnveides sistēmas izveidei, t.sk. stratēģiski koordinējot visas iesaistītās puses augstas kvalitātes metodiskā un konsultatīvā atbalsta nodrošināšanai pedagogiem visā Latvijā, veicinot viņu noturēšanu darbam skolā.

Sēdes izskaņā puses pārrunās jautājumu par izglītības iestāžu digitalizācijas procesu, ieviešanas gaitu (Dators katram skolēnam, gatavība tiešsaistes valsts pārbaudes darbiem), izaicinājumiem un plānotajiem uzlabojumiem, pārvaldības kvalitāti.

Sarunas notiks LPS mītnē, Mazā pils ielā 1, Rīgā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI