DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Foruma par atbalstu uzņēmumu digitalizācijai tiešraide – 6. jūnijā

Šā gada 6. jūnijā Liepājā notiks forums par atbalsta programmām uzņēmumu digitalizācijai "Atbalsts uzņēmējdarbības digitalizācijai - IESPĒJA, kas JĀIZMANTO! Finansējums un risinājumi". Forums tiešraidē būs pieejams jebkuram interesentam Ekonomikas ministrijas Youtube kontā.

Pasākuma laikā uzņēmējiem būs iespēja uzzināt par pieejamām Atveseļošanas fonda atbalsta programmām, atbalsta saņemšanas nosacījumiem, iespējām saņemt digitālās attīstības ceļa karti un pieteikšanās kārtību valsts atbalsta saņemšanai.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone: “Lai uzņēmumi kļūtu vēl konkurētspējīgāki, kas ir arī visas Latvijas izaugsmes rādītājs, kopīgiem spēkiem ir jāveicina uzņēmumu digitalizācija, ieguldot tehnoloģiskos risinājumos un inovācijās, kā arī veicot izmaiņas ražošanas procesos. Jā, tas var būt finansiāli ietilpīgs projekts, taču izdevumi jāvērtē kontekstā ar nākotnes ieguvumiem – pieaugošo produktivitāti un finanšu rezultātiem. Uzņēmējdarbības digitālajai transformācijai atbalstu sniedz Ekonomikas ministrija, veicinot dažādu tehnoloģisko procesu digitalizāciju, kā arī digitālo pakalpojumu un nepieciešamo spēju un prasmju attīstību uzņēmuma darbiniekiem”.

Forumu atklās Eiropas Komisijas pārstāvniecības vadītāja Zane Petre. Forumā sākumā Ekonomikas ministrija sniegs ieskatu Atveseļošanas fonda atbalsta programmās uzņēmumu digitalizācijai. Eiropas digitālās inovācijas centru - Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera vai Latvijas Digitālā akseleratora – pārstāvji informēs par to, kā veikt sākotnējo digitālā brieduma testu un kā saņemt digitālās attīstības ceļa karti.  Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un Altum pārstāvji sniegs prezentācijas, kā komersantiem pēc digitālās attīstības ceļa kartes saņemšanas pieteikties valsts atbalstam – LIAA grantiem vai Altum aizdevumiem ar kapitāla atlaidi uzņēmumu digitalizācijai.

Par riskiem kibertelpā uzņēmējiem atgādinās CERT.LV eksperts Gints Mālkalnietis. Savukārt Latvijas Tirdzniecības rūpniecības kameras pārstāvis, SIA "Excellent Latvia" eksperts Elvis Kvalbergs dalīsies pieredze, ar ko sākt un bez kā neiztikt uzņēmuma digitalizācijā. Forumā piedalīsies arī SIA “RARE Power” valdes priekšsēdētājs Eduards Griezītis, kas dalīsies savā pieredzes stāstā ceļā uz uzņēmuma digitalizāciju.

Vienlaikus foruma laikā Kurzemes reģiona komersantiem klātienē būs iespēja saņemt LIAA, Altum, Latvijas Informācijas tehnoloģiju klastera (Digitālo inovāciju parka) un Latvijas Digitālā akseleratora pārstāvju konsultācijas par atbalsta saņemšanu.

Forums notiks š.g. 6. jūnijā pl.10.00 Liepājas Biznesa inkubatora telpās, Liepājā, Dārza ielā 4/8. Pasākuma dienas kartība un pieteikšanās dalībai: https://bit.ly/3WprBwy. Vienlaikus informējam, ka š.g. 14. jūnijā identisks forums notiks arī Rēzeknē; tā dienas kārtība un reģistrācijas anketa publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē (foruma tiešraide netiks nodrošināta).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI