DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Latvijas piensaimniecībai ir nepieciešams arī Eiropas Komisijas atbalsts

Otrdien, 30. maijā, zemkopības ministrs Didzis Šmits piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomes sanāksmē Briselē, kurā dalībvalstis, izsakot viedokli par Krievijas agresīvā iebrukuma Ukrainā ietekmi uz lauksaimniecību un pārtikas ražošanu Eiropā, dalīsies informācijā par situāciju savas valsts lauksaimniecības un pārtikas tirgū.

Vairākas ES dalībvalstis, kuras robežojas ar Ukrainu, nolēmušas ierobežot no Ukrainas importēto lauksaimniecības produktu plūsmu, tādējādi aizsargājot nacionālo lauksaimniecisko ražošanu. Latvija neuzskata par pareizu pilnīgu lauksaimniecības un pārtikas produktu no Ukrainas ievešanas aizliegumu. Mūsu valsts atbalsta tirdzniecības atvieglojumu terminētu pagarināšanu Ukrainai, vienlaikus uzsverot, ka situācijas risināšanā aktīvāk būtu jādarbojas un risinājumi jāpiedāvā arī Eiropas Komisijai (EK) pašai. Jo ne vienmēr atsevišķa dalībvalsts spēj tikt galā ar kovida krīzes un tai uzreiz sekojošā kara Ukrainā radītajām sekām. Piemēram, izveidojušies apstākļi Latvijas tirgū jau nopietni apdraud piena ražotāju dzīvotspēju, un sešu mēnešu laikā nav bijis kaut minimālas apstākļu uzlabošanās. Zemkopības ministrs Didzis Šmits uzskata, ka Latvijai ir neieciešams arī EK atbalsts, lai piensaimniecība valstī turpinātu pastāvēt. Šādā situācijā visu nepieciešamā atbalsta slogu nevar atstāt uz dalībvalstu pleciem, un par to ministrs plāno runāt Briselē.

 

Vēl lauksaimniecības un zivsaimniecības ministri otrdien apspriedīs pārtikas iepakojuma daudzuma samazināšanas iespējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI