DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī saņemti 55 izsaukumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. maija plkst. 6.30 līdz 30. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā septiņus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un sešus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 00.40 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Madonas novada Ērgļu pagastu, kur vienstāva dzīvojamās mājas dzīvoklī dega istaba 25 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 02.26.

Plkst. 19.13 tika saņemts izsaukums uz Stabu ielā Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī, nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā, bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no piedūmotā dzīvokļa bija evakuējies viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Plkst. 20.11 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikumā beidza.

Vakar plkst. 09.31 VUGD saņēma informāciju, ka Kleistu ielu Rīgā deviņstāvu dzīvojamās mājas devītā stāva dzīvoklī izveidojies sadūmojums un skan dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,5 m2 platībā un notikumā cietis viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 10.11 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega lievenis, divas vieglās automašīnas, meža zemsedze, koki, krūmi un zari, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, krēsls, puķu pods un piecos gadījumos atkritumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI