DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras pārstāvis pauž pateicību Latvijai par atbalstu

2023. gada 25. maijā Ārlietu ministrijas politiskais direktors Andžejs Viļumsons tikās ar ANO Palestīnas bēgļu palīdzības un darba aģentūras Tuvajos Austrumos (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine; UNRWA) pārstāvi sadarbībai ar Eiropas valstīm Marku Lasauī (Marc Lassouaoui). M. Lasauī apmeklēja Latviju, Igauniju un Lietuvu, lai informētu par UNRWA aktivitātēm, kā arī galvenajiem izaicinājumiem aģentūras darbā.

UNRWA pārstāvis izteica pateicību Latvijai par ilgstošo politisko un finansiālo atbalstu aģentūras darbībai, aicinot izvērtēt papildu palīdzības iespējas. Vienlaikus M. Lasauī pauda bažas par palestīniešu bēgļu situācijas pasliktināšanos visā reģionā, ko ietekmē gan Izraēlas un palestīniešu konflikts, gan pieaugošie drošības un ekonomiskie izaicinājumi reģiona valstīs, tostarp ieilgušais pilsoņu karš Sīrijā un sociālekonomiskā krīze Libānā. Politiskais direktors atzinīgi novērtēja UNRWA ieguldījumu palestīniešu bēgļu humānās situācijas uzlabošanā un stabilizējošo lomu visā Tuvo Austrumu reģionā. A. Viļumsons apliecināja Latvijas gatavību arī turpmāk atbalstīt UNRWA darbu, tostarp izvērtējot papildu finansiālā atbalsta iespējas nākotnē.

M. Lasauī tikās arī ar Saeimas Deputātu grupas palestīniešu Nacionālās padomes atbalstam pārstāvjiem, kā arī ar Latvijas Ārpolitikas institūta vadību un pētniekiem.

Informācijai

UNRWA sniedz atbalstu vairāk nekā 5,6 miljoniem palestīniešu bēgļu Tuvo Austrumu reģionā. Aģentūra nodrošina apmācību skolās vairāk nekā pus miljonam palestīniešu bērnu, sedz ikmēneša pabalstu izmaksu 1,7 miljoniem pensijas vecuma bēgļu un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī nodrošina veselības aprūpes pamatpakalpojumus 3,5 miljoniem cilvēku ne tikai Palestīnā (Gazā un Rietumkrastā), bet arī Jordānijā, Libānā un Sīrijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI