DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks Latvijas Pašvaldību savienības un Satiksmes ministrijas ikgadējās sarunas

Pirmdien, 22.maijā, plkst. 12.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Satiksmes ministrijas (SM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots vienoties par valsts vietējo autoceļu atjaunošanu un to nodošanu pašvaldībām, ilgtspējīgu finansējumu pašvaldību tranzīta ielām, sabiedriskā transporta pakalpojumiem un tarifu politiku u.c.

Sarunas vadīs satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, kā arī  tajās piedalīsies pašvaldību vadītāji, SM, LPS un pašvaldību pārstāvji.

Pasākumā plānota saruna par valsts vietējo autoceļu pārbūvi un atjaunošanu atbilstoši Valsts autoceļu sakārtošanas programmai 2014.–2023.gadam, valsts reģionālo un vietējo autoceļu būvniecības stratēģijai līdz 2027. gadam, kā arī valsts autoceļu tīkla izvērtējumam.

Tāpat puses plāno vienoties par ilgtspējīgu finansējumu pašvaldību tranzīta ielām un valsts vietējo autoceļu nodošanu pašvaldībām, paredzot ilgtermiņa valsts atbalsta modeli. Vienlaikus nepieciešama vienošanās par pašvaldību mērķdotāciju apjoma palielinājumu proporcionāli Valsts autoceļu fonda pieaugumam.

Savukārt saistībā ar  sabiedriskā transporta pakalpojuma aktualitātēm, sarunu dalībnieki pārrunās jautājumu par papildu nepieciešamo finansējumu 2023.gadā no valsts budžeta, kā arī diskutēs par  aizliegtas vienošanās rezultātā noslēgto iepirkuma līgumu pasažieru reģionālo pārvadājumu jomā izbeigšanas un sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas nepārtrauktības izvērtējumu un pasākumiem sabiedriskā transporta pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanā.

Tāpat pasākumā notiks diskusija par sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu politiku, ietekmi uz skolēnu pārvadājumiem, kā arī turpmāko komercpārvadājumu politiku.

Visbeidzot sarunu dalībnieki uzklausīs informāciju par Rail Baltica projekta progresu un tā saskarsmi ar pašvaldībām, valsts atbalsta pasākumiem, kas ir iekļauti Elektronisko sakaru nozares attīstības plānā 2021.-2027.gadam un valsts atbalsta programmu Nākamās paaudzes tīkli lauku teritorijās  īstenošanu, kā arī par SM zaļā kursa aktivitātēm transporta sektorā.

Sarunas notiks LPS mītnē, Mazā pils ielā 1.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI