DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks Latvijas Pašvaldību savienības un Labklājības ministrijas ikgadējās sarunas

Trešdien, 18.maijā, plkst. 13.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Labklājības ministrijas (LM) ikgadējās sarunas, kuru laikā plānots vienoties par minimālo sociālo pakalpojumu grozu, sadarbību bērnu tiesību īstenošanā, atbalstu sociālajiem darbiniekiem u.c.

Sarunās piedalīsies labklājības ministre Evika Siliņa un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, kā arī pašvaldību vadītāji, LM, LPS un pašvaldību pārstāvji.

Pasākumā plānots vienoties par  pašvaldībās obligāti nodrošināmajiem sociālajiem pakalpojumiem, proti, minimālo sociālo pakalpojumu grozu. Tāpat paredzēta diskusija par  deinstitucionalizācijas pakalpojumu ilgtspēju.

Vienlaikus sarunu laikā nepieciešams vienoties par turpmāko rīcību veselības punktu izveidē sociālās aprūpes institūcijās, kā arī starpinstitūciju sadarbību bērnu tiesību un labāko interešu ievērošanai un īstenošanai. Tāpat notiks saruna par prioritātēm aktīvo nodarbinātības pasākumu īstenošanā.

Visbeidzot pusēm jāvienojas par iespējamo mērķdotācijas atjaunošanu sociālajiem darbiniekiem, kā arī klātesošie tiks informēti par virzību ar kvalifikācijas prasību pārskatīšanu sociālās palīdzības organizatoriem un par tiesībām personām, kas ieguvušas otrā līmeņa profesionālo augstāko vai akadēmisko izglītību sociālajā darbā vai karitatīvajā sociālajā darbā, sniegt sociālās aprūpes vai sociālās rehabilitācijas pakalpojumus.

Sarunas notiks LPS mītnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI