DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Notiks Latvijas Pašvaldību savienības un Zemkopības ministrijas ikgadējās sarunas

Ceturtdien, 11.maijā, plkst. 10.00 notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Zemkopības ministrijas (ZM) ikgadējās sarunās, kuru laikā plānots vienoties par infrastruktūras, pārtikas nodrošināšanas, klimatneitralitātes un citiem jautājumiem.

Sarunās piedalīsies zemkopības ministrs Didzis Šmits un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, kā arī pašvaldību vadītāji, ZM, LPS un pašvaldību pārstāvji.

Sarunās puses plāno vienoties par vairākiem infrastruktūras jautājumiem, tai skaitā autoceļiem un meliorāciju. Tāpat norisināsies diskusijas par publiskajām datu bāzēm un iespējām pašvaldībām autorizētai piekļūt darbam nepieciešamajiem datiem, piemēram, meža kadastram, medību platībām, tirgošanās atļaujām mazajiem ražotājiem, meliorācijas kadastram, Latvijas zivsaimniecības integrētā kontroles un informācijas sistēmai u.c.

Vienlaikus pasākuma laikā nepieciešams vienoties par turpmāko pārtikas nodrošināšanu publiskā sektora virtuvēm, kā arī pasākumiem zaļā kursa attīstībai, tai skaitā koka būvju attīstību un videi draudzīgu saimniekošanu.

Visbeidzot sarunas norisināsies arī par publisko ūdeņu apsaimniekošanu.

Sarunas notiks LPS mītnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI