DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Latvija un Igaunija parakstīs memorandu par sadarbību kopīgai Paldisku sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izmantošanai

Otrdien, 9. maijā, Ministru kabinets deleģēja Klimata un enerģētikas ministru Raimondu Čudaru parakstīt Latvijas un Igaunijas saprašanās memorandu par sadarbību kopīgai Paldisku sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izmantošanai. Saprašanās memoranda parakstīšana ir būtisks faktors Latvijas dabasgāzes apgādes drošības nodrošināšanai, kas paaugstina gatavību dabasgāzes piegādes krīzes gadījumos.

Paldiskos izbūvētais rezerves sašķidrinātās dabasgāzes terminālis, kas nesen nonācis pilnā Igaunijas valsts kontrolē, sniedz iespēju ātri reaģēt uz īstermiņa un vidēja termiņa dabasgāzes patēriņa svārstībām. Tāpat šāda sadarbība veicina valsts finansējuma novirzīšanu nākotnes vajadzībām nepieciešamas enerģētikas infrastruktūras izveidei.

Memorands paredz izveidot Latvijas un Igaunijas sadarbības ietvaru kopīgai peldošās uzglabāšanas un regazifikācijas iekārtas fraktēšanai, kā arī Paldisku ostas iekārtas (piestātnes) un krasta gāzes infrastruktūras apsaimniekošanai dabasgāzes piegādes krīzes gadījumos.

Igaunijas Klimata ministrija un Latvijas Klimata un enerģētikas ministrija saprašanās memorandu parakstīs šī gada 12. maijā, Tallinā.

Jau ziņots, ka Klimata un enerģētikas ministrija šī gada aprīlī uzsāka sarunas ar Igaunijas Republikas Klimata ministriju par sadarbību kopīgai Paldisku sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izmantošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI