DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

26,5 miljoni eiro kredītprocentu daļējai dzēšanai primārajiem lauksaimniekiem, zinātnes pētījumiem un selekcijai

Valdība otrdien, 9. maijā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus kārtībā par valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanu, nosakot 26,5 miljonu eiro piešķiršanas nosacījumus atbalstam investīciju veicināšanai lauksaimniecībā, no valsts budžeta paredzot 21,5 miljonus eiro un 5 miljonus eiro no Eiropas Lauksaimniecības Fonda lauku attīstībai (ELFLA).

Kredītprocentu daļējai dzēšanai primāro lauksaimniecības produktu ražotājiem, atbilstīgām kooperatīvajām sabiedrībām, kā arī lauksaimniecības, zvejniecības, akvakultūras vai to produktu apstrādes uzņēmumiem paredzēti 16,5 miljoni eiro. Pieteikšanās atbalstam – no 1. līdz 31. jūlijam.

Savukārt lauksaimniecībā izmantojamiem zinātnes pētījumiem un lauksaimniecības zinātnisko iestāžu materiāli tehniskās bāzes pilnveidošanai, selekcijas materiāla izstrādei un digitālās platformas izmantošanas iespēju attīstībai un paplašināšanai visā pārtikas ķēdē novirzīti 10 miljoni eiro. Pieteikšanās atbalstam – līdz 15. maijam.

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 3. februāra noteikumos Nr. 59 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība investīciju veicināšanai lauksaimniecībā”” stāsies spēkā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI