DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministrs M. Sprindžuks ar Kijivas vicemēru Petro Oleniču pārrunā digitālās transformācijas jautājumus

Šodien, 9. maijā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks tikās ar Ukrainas delegāciju Latvijā, Kijivas vicemēru digitālās transformācijas jautājumos Petro Oleniču, kā arī ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Anatoliju Kucevolu un Ukrainas vēstniecības Latvijā otro sekretāru Artemu Taktarovu, lai pārrunātu digitālās transformācijas jomas aktualitātes un apmainītos pieredzē par informācijas tehnoloģijas risinājumiem reģionālās attīstības procesos. 

Ministrs M. Sprindžuks un Kijivas vicemērs digitālās transformācijas jautājumos P. Oleničs pārrunāja līdzšinējo Latvijas un Ukrainas sadarbību un sniegto atbalstu Ukrainas tautai. Klātesošie arī pārrunāja pašvaldību līmeņa sadarbības jautājumus, piemēram, sadarbības jomas starp reģioniem un pašvaldībām, kā arī digitālo risinājumu izmantošanu pilsētvides attīstībā. 

Ministrs Māris Sprindžuks: “Neskatoties uz Krievijas pilna apmēra iebrukumu Ukrainā, valsts turpina attīstīt digitālās pārvaldes pakalpojumus un sniegt tos saviem iedzīvotājiem augstā līmenī. Šodienas tikšanās atkārtoti apliecināja Ukraiņu tautas spēku un spējas veidot savu valsti arvien spēcīgāku. Latvija stingri atbalsta Ukrainu, kā arī iestājas par plašu starptautisku atbalstu Ukrainai cīņā pret agresoru, turpināsim sniegt palīdzību un padomu jebkurā no ministrijas kompetences pārraudzības jomām!” 

Kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā,  Latvija ir sniegusi visu iespējamo un pieejamo palīdzību dažādās jomās, gan organizējot datoru ziedojumus, gan arī paudusi atbalstu Ukrainas digitālo telpu integrācijai tādās jomās kā elektroniskais identifikācijas rīks, e-paraksts, kā arī digitālajās inovācijās u.c. jautājumos. 

Savukārt visā Latvijā uz vietas Ukrainas civiliedzīvotājiem atbalsts tiek sniegts arī Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru tīklos, palīdzot ar pakalpojumu pieteikšanu, piemēram, aizpildīt anketas iesniegšanas uzturēšanās atļaujas pieprasīšanai, veic fizisko personu reģistrāciju, kā arī palīdz pieteikt sociālos pabalstus.  

Latvija turpinās atbalstīt ar visiem iespējamiem līdzekļiem Ukrainu tik ilgi, cik būs nepieciešams, lai tā uzvarētu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI