DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Izvēlētas 2023. gada “latvijas meža dienu” uzlīmes

Publicitātes attēls

Jau astoto gadu AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina skolēnus piedalīties radošo darbu konkursā, lai radītu uzlīmju dizainu LVM Meža dienu pasākumiem. Šoreiz, atsaucoties uz “Latvijas Meža dienu” galveno tēmu – mežu nozīme cīņā ar klimata pārmaiņām, konkursa dalībnieki tika aicināti savos darbos meklēt atbildi uz jautājumu: “Vai mežs izglābs pasauli?” Vērienīgais meža nozares pasākums “Latvijas Meža dienas” norisināsies 26. un 27. maijā Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē, kur izpratni par meža nozīmi klimata pārmaiņu mazināšanā interesenti varēs vairāk nekā 100 izziņas pieturās, piedaloties dažādās darbnīcās un iepazīstot meža nozari.

Konkursam divās izsludinātajās vērtēšanas grupās tika iesūtīti teju 500 radošie darbi. Vecuma grupā no 5 līdz 12 gadiem par laureātu tika izvēlēta Airika Bumbiša, bet grupā no 13 līdz 19 gadiem – Rasa Miķelsone. Abas konkursa uzvarētājas saņems dāvanu karti stādu iegādei LVM kokaudzētavās 50 eiro vērtībā, apmaksātu autobusu savai klasei uz “Latvijas Meža dienām”, kā arī jau gatavas uzlīmes ar pašu veidoto dizainu. Uzlīmju dizaina konkursa laureātes tiks sveiktas uz “Latvijas Meža dienu” lielās skatuves “Skolu dienā” – 26. maijā.

“Šoreiz skolēnus mudinājām būt radošiem, atbildot uz jautājumu “Vai mežs izglābs pasauli?” Darbos redzamo atbilžu loks bija plašs – no viennozīmīga “Jā!” līdz pat – “Nē, tas jādara pašiem cilvēkiem!” Tieši šī dažādība un radošā pieeja iepriecināja žūrijas locekļus, jo tas parāda ne vien dalībnieku iedziļināšanos izvirzītajā tēmā, bet arī atklāj jauniešu dažādo skatījumu uz mežos notiekošajiem procesiem,” stāsta LVM komunikācijas speciāliste Renāte Ribaka.

Uzlīmju dizaina konkursā var piedalīties ikviens bērns un jaunietis vecumā no 5 līdz 19 gadiem, kas mācās kādā no Latvijas izglītības iestādēm.

Vēl līdz 20. maijam skolas aicinātas pieteikties “Latvijas Meža dienu” pasākumiem Skolu dienā, kas norisināsies 26. maijā: visas dienas garumā atraktīvā veidā audzēkņi ar skolotājiem varēs iepazīt meža audzēšanas ciklu no sēkliņas līdz koka mājai, kā arī izzināt mācību un karjeras iespējas meža nozarē. Skolu dienā apmeklētājus iepriecinās grupa “Citi zēni”.

Latvijas Meža dienu karte

Savukārt sestdienā – 27. maijā visas dienas garumā īpaši gaidītas būs ģimenes, lai kopā ar pieredzējušiem mežsaimniekiem iepazītu un novērtētu atjaunojamo dabas resursu – koksni, kā arī baudītu plašu kultūras pasākumu programmu, kad uz svētku skatuves lielus un mazus iepriecinās grupa “Bermudu divstūris”. Dažādos stendos varēs gan uzzināt, kā stāda un kopj mežu, gan arī katrs pats varēs “iemēģināt roku” meža darbos, piemēram, zāģēt apaļkokus vai iejusties meža tehnikas – harvestera un forvardera – operatora amatā. Dalība pasākumā ir bez maksas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI