DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. aprīlī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība 5. aprīlī, ir noslēgusi ģenerālvienošanos ar Labklājības ministriju

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ģenerālvienošanos kopā ar LVSADA parakstīja vēl viena Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības dalīborganizācija – Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību, uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrība (LVIPUFDA). No Labklājības ministrijas puses dokumentu parakstīja labklājības ministre E. Siliņa, no LVSADA puses – arodbiedrības priekšsēdētājs V. Keris, no LVIPUFDA puses – arodbiedrības priekšsēdētājs A. Jirgensons.

Ģenerālvienošanās attiecas uz tiem Labklājības ministrijas padotībā esošajiem valsts sociālās aprūpes centriem, kuros ir izveidotas abu minēto arodbiedrību arodorganizācijas. Noslēdzot vienošanos, pusēm ir izdevies saskaņot darba samaksas pieaugumu sociālās aprūpes centru darbiniekiem, tajā skaitā – ārstniecības personām, kā arī precizēt piemaksu apmēru un papildus sociālās garantijas (piemēram – veselības apdrošināšanu un apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem).

Ģenerālvienošanās noslēgšanu papildināja diskusija par sociālā dialoga pilnveidošanu. Gan arodbiedrības, gan Labklājības ministrija atzina, ka šajā jomā darāmā vēl ir daudz.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI